Speltips inför AIK – Björklöven 11/10: Solklar favorit

Simon Pålsson Publicerat: 11 oktober 2019

I våra ögon är favoritskapet tydligt inför mötet mellan AIK och serieledande IF Björklöven i Hockeyallsvenskan på fredagskvällen.

Annons:

Det är åter hockeyallsvenskt fokus på en fredag och den här gången är det tungviktsmötet mellan ett svagt AIK och ett formstarkt, serieledande IF Björklöven.

IF Björklöven har tillsammans med Timrå IK tagit något slags grepp redan nu i toppen av den hockeyallsvenska tabellen och av de inledande omgångarna att döma är det här ett lag som kan komma att bli att räkna med under hela den här säsongen. Det känns lite som att det är dags att ta det klivet nu.

En stor förklaring till att laget går så bra och har en målskillnad på hela +13 – någonting som är klart bäst i hela serien – är såklart den starka offensiven. Det går att peka på individuella prestationer från seplare som Justin Crandall som har elva poäng eller Fredric Andersson som skuggar toppen i skytteligan med sina sex mål hittills. Men faktum är att man snarare delat upp poäng- och målskörden på många spelare och att det är flera fungerande kedjor som ligger bakom den fina starten.

Vidare får man inte glömma målvakten Joe Cannata som med sin räddningsprocent på över 95 procent är klart hetast av alla målvakter i ligan och det är en pusselbit som behövs för att slåss i toppen över lång tid.

Annons:

AIK orkar inte

AIK däremot har haft en tung inledning på den här säsongen och med tanke på vad som skedde under sommaren ter det sig ganska naturligt. Det här är trots allt ett lag som inte riktigt har alla bitar på plats än efter att ha renoverat truppen i somras.

Det var i för sig ingen frivillig renovering, utan en nödvändig konsekvens efter att förra säsongen till slut summerats med ett misslyckande.

Länge såg man ut att ta sig upp till SHL, men formdippen i slutet av säsongen blev kostsam. Det gjorde också att ett ekonomiskt ansträngt lag fick rensa i leden och flera spelare valde att söka sig vidare. Det har gjort det svårt att prestera under den här inledningen på säsongen.

IF Björklöven är i våra ögon favoriter och 1,76 gånger pengarna på draw no bet är ett intressant speltips.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  IF Björklöven draw no bet
Odds:  1,76 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19:00, fredag 11/10
TV:   cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Annons: