Speltips inför AIK – Björklöven 23/11: Tungt möte

Simon Pålsson Publicerat: 22 november 2018

AIK är klara favoriter inför fredagens möte med ett allt mer formstarkt IF Björklöven. Men känslan är att hemmaplansfördelen fäller avgörandet.

Annons:

Det är som bekant fredag och det är precis som vanligt en perfekt dag för den som älskar Hockeyallsvenskan då serien brukar duka upp full omgång som en aptitretare inför helgen. Så är fallet även den här dagen.

Det faktum att det spelas ett tungviktsmöte mellan Frölunda och Färjestad i SHL kan ta en del rampljus från de hockeyallsvenska matcherna, men med det sagt tycker vi att det finns ett stort värde i mötet mellan AIK och Björklöven. Det här är matcher som historiskt brukar bli underhållande.

Om vi ser till de senaste säsongernas möten – det har ju blivit en hel del sådana – är det nästan alltid jämnt mellan lagen. Det har blivit tal om uddamålsvinster i tre av de fyra senaste matcherna, varav en efter förlängning.

Hemmalaget är för tunga

Det här känns som säsongen när AIK på allvar ska göra slag i saken och utmana om den där SHL-platsen på fullt allvar. Men som bekant är det inte nu laget behöver vara som allra bäst, det är senare i vår allting ska avgöras. Med det sagt ser det lovande ut nu med 43 inspelade poäng på 20 omgångar.

Det räcker just nu till en andraplats i tabellen samtidigt som ett lag som Björklöven smyger med tio poäng bakom. Efter en svagare inledning har Umeålaget varit starkare på senare tid och det är som så många gånger förr det så starka spelet på hemmaplan som bär frukt för Björklöven.

Det här är två formstarka lag som gör upp, men det faktum att AIK får spela inför sin hemmapublik (dessutom på en fredag) gör att vi tror på att det fina hemmastödet kan vara skillnaden.

AIK att vinna (ordinarie tid) spelas till 1,80 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  AIK vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19:00, fredag 23/11
TV:   cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: