Speltips inför AIK – IK Oskarshamn 19/3: Nu ska det avgöras

Simon Pålsson Publicerat: 19 mars 2019

Den hockeyallsvenska finalen mellan AIK och IK Oskarshamn ska avgöras tisdagen den 19 mars och det kräver givetvis ett noga genomtänkt speltips.


Annons:
Hos SHL:s officiella bettingpartner Betsson får ni en välkomstbonus om 100% upp till 2 500 kronor. Hämta den här!

Annons:

Det går minsann inte att klaga på den spänning som vi har bjudits på så här långt i den hockeyallsvenska finalen mellan AIK och IK Oskarshamn. Efter en lång grundserie var det tydligt att det här var Hockeyallsvenskans två bästa lag under säsongen och därför spelar de också rättmätigen final om vem som ska få möta Timrå IK i SHL-kvalet.

Förloraren kommer såklart få en andra chansen via hockeyallsvenskt playoff mot segraren i slutspelsserien, men att ta sig direkt till SHL-kvalet och där få möta jumbon från SHL, Timrå IK, är en stor fördel.

Efter fyra matcher står det 2-2 och nu återstår det alltså ett möte i den fem matcher långa serien. Det är skarpt läge när lagen nu tar sig upp till Stockholm för att spela den avgörande matchen. Detta bara två dagar efter en rafflande match nere i Oskarshamn där AIK till slut vann med 4-3 efter förlängning efter en ordentlig målvaktstavla. Då satte vi för övrigt vårt speltips med väldigt god marginal.

En helt annan matchbild nu

Det var en oerhört jämn match senast och trots att vi i perioder höll hemmalaget IK Oskarshamn som spelförande hade gästande AIK, som var tvungna att vinna för att bibehålla spänningen och livet i matchserien, som aningen skarpare. Trots mindre etablerat spel i offensiv zon tog laget ledningen med såväl 1-0 som 3-2 innan de kunde avgöra med 4-3 i förlängning.

Hela matchserien har varit jämn och det är tydligt att det här, som vi nämnt, är de två bästa lagen från Hockeyallsvenskan. Efter en målmässig urladdning senast ser vi framför oss en annan typ av matchbild i det här mötet, nu när allting står på spel.

Det är också ett vanligt förfarande inom ishockey att en mer intensiv, öppen och chansrik (då målrik i slutändan) match ofta följs upp av en mer återhållsam sådan. Inte minst nu när allting ska komma att avgöras.

Under 4,5 mål (ordinarie tid) spelas till 2,45 gånger såsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 2500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 4,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  2,45 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson
Spelstopp:  19:00, tisdag 19/3
TV:   cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: