Speltips inför AIK – Västerviks IK 12/11: Hockeyallsvenskt möte

Simon Pålsson Publicerat: 12 november 2018

Det blir fullt fokus på den så aktade målmarknaden inför måndagens möte mellan AIK och Västerviks IK i Hockeyallsvenskan. Full fart framåt från hemmalaget va?

Annons:

Det spelas en intressant match i den hockeyallsvenska striden kring kvalserien på måndagskvällen när AIK och Västerviks IK gör upp om viktiga poäng. Faktum är att detta är en av blott två matcher denna måndag och visst sticker den ut lite extra?

Om vi ser till tabellen är det här å andra sidan två lag som hör hemma i helt olika delar av den hockeyallsvenska tabellen, med AIK som klar tvåa bakom IK Oskarshamn och Västerviks IK med bara två poäng till godo på jumbon Tingsryds AIF. Det gör dock att båda behöver ta tre poäng här för att ge sig själva lite andrum, fast på helt olika sätt och av olika anledningar.

Med 44 insläppta på 15 matcher är det inte svårt att peka på vad som har varit problemet med gästernas säsongsinledning. Det är helt enkelt ett lag som läcker för mycket och det kostar många poäng i slutändan. Ett snitt per närmare tre insläppta per match håller inte i längden.

Nu smäller det igen

Om vi ser till tabellen ligger alltså AIK näst längst upp och det tyder på en bra inledning. Det som roar en del är att defensiven (36 insläppta) i stunder inte varit den allra bästa, men målskyttet framåt är det minsann inget fel på. Med enkom en (!) enda förlust på 15 omgångar är laget det klart mest svårslagna laget av samtliga lag i hela serien. Det imponerar.

Formen har varit lite hackig i oktober månad, men med fem vinster på de sju senaste är det ingen större oro att förhålla sig till. Det är målskyttet som verkligen träffat rätt sista veckorna som gör att vi nu förväntar oss ett hemmalag som verkligen går på knock här.

I senaste omgången mot serieledande IK Oskarshamn stod faktiskt Västerviks IK emot ganska bra och vi tänker oss att de tar sig in i målprotokollet ett par gånger här också.

Över 5 mål (asian handicap) spelas till 1,84 gånger pengarna hos Betser.

Annons:
  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kronor omsättningsfritt!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål (asian handicap)
Odds:  1,84 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser
Spelstopp:  19:00, måndag 12/11
TV:    spoartkanalen logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: