Speltips inför AIK – Vita Hästen 16/12: Formen avgör

Simon Pålsson Publicerat: 16 december 2019

HC Vita Hästen har prickat formen på slutet och lär köra över AIK Hockey av bara farten i HockeyAllsvenskan.

Annons:

Det är fullt fokus på det hockeyallsvenska mötet mellan AIK Hockey och HC Vita Hästen som gäller i detta speltips. Här har vi nämligen goda förhoppningar om att både få se en kul match, men framför allt få se ett speltips sitta som en smäck.

För på förhand tycker vi oss ha lokaliserat ett spelvärde som vi sällan ser på den här nivån. Det är ett odds som halkat upp minst en tiondel för högt, för att inte säga två. Det gör att vi med gott självförtroende kliver in med ett spel till det här mötet.

Så vad är det då som gäller?

Jo, hemmalaget AIK Hockey går som tåget rakt ner mot Division 1. Jumboplatsen är helt given för 08:orna och det finns inte mycket som just nu pekar på att trenden är på väg att vändas till en mer positiv sådan. Det pekar snarare åt det andra hållet – med flertalet sena poängtapp och tveksam moralisk inställning på flera håll.

Parallellt med det går HC Vita Hästen som tåget åt rätt håll och står nu på tre vinster på sina fyra senaste matcher. På det stora hela har december månad varit synnerligen lyckad för deras del och man har nu befäst sin positoin som ett topplag, om än ett antal poäng och vinster bakom den absoluta toppen. Vidare bör noteras att man har två raka vinster mot AIK Hockey under den här säsongsinledningen.

Annons:

AIK Hockey håller inte måttet

Som bekant var det så sent som förra säsongen som AIK Hockey vann grundserien och i perioder såg ut att segla rakt mot SHL. Då satt man på en spelartrupp av sällan skådad slagkraft i HockeyAllsvenskan, men efter att man snubblat på slutet valde merparten av spelarna att söka sig vidare.

Det kom som en käftsmäll för den sportsliga ledningen, som nu stod utan finansiella medel och spelare för att få ihop ett kraftfullt lag inför kommande säsong. Precis som befarat har AIK Hockey också hamnat i botten och förklaringen är just det. Merparten av spelarna valde att lämna klubben i sticket redan i somras och det har inte gått att reparera.

Med allt det här i åtanke går det sällan att värdera AIK Hockey som någonting annat än klar underdog när man nu spelar matcher i HockeyAllsvenskan. Det är helt enkelt ett lag som varken kollektivt eller spelare för spelare håller nivån som krävs för att hävda sig här.

Mot bakgrund av det här tar för givet att man åter får det tufft på måndagskvällen när ett formstarkt HC Vita Hästen gästar den svenska huvudstaden.

HC Vita Hästen att vinna under ordinarie tid spelas till 2,18 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  HC Vita Hästen vinner (ordinarie tid)
Odds: 2,18 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19:00, måndag 16/12
TV:    cmorehockey logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 
Annons: