Speltips inför Almtuna IS – Timrå IK 26/2: Enkel vinst

Simon Pålsson Publicerat: 25 februari 2020

Timrå IK är den stora favoriten inför onsdagens omgång i Hockeyallsvenskan, och bör enligt vårt speltips vinna mot Almtuna IS den 26 februari 2020.

  Spela på vårt speltips hos Unibet!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Efter en väldigt lång säsong som började redan på sensommaren förra året är det nu snart dags att summera grundserien i Hockeyallsvenskan, och det har varit en fantastisk resa. Med ett par omgångar kvar ska det bli intressant att se hur lagen positionerar sig inför det viktiga kvalspelet som väntar efter säsongen.

Timrå IK är ett av lagen som tillhört toppen hela tiden, men på något lustigt vis har man lyckats glida lite under allas radar. Det är ett fantastiskt lag som varit med där uppe från start, men som hamnat i skymundan för främst IF Björklöven. Men det kan man förstår.

Med ett par omgångar kvar att spela har Timrå IK inte mer än tre poäng – det vill säga en enda seger – upp till andraplatsen i tabellen. Det vore ett väldigt bra sätt att avsluta säsongen att ta sig dit, eftersom det ger en extra chans att nå SHL nästa säsong. Detta då man får spela den hockeyallsvenska finalen mot grundseriens vinnare IF Björklöven, där vinnaren sedan får möta jumbon i SHL i en matchserie.

Någonstans där tror vi att Timrå IK har sin målsättning. Det är en klubb som har självbilden av att ligga i SHL, och det är inte så att man hade gjort bort sig om så blev fallet. Nu möter man Almtuna IS på bortaplan, och allt annat än en rutinmässig vinst mot bottenlaget vore överraskande. De har dessutom ingenting att spela för.

Annons:

Individerna är skillnaden

Timrå IK är ett starkt lag med många duktiga spelare, som också har en stark förmåga att arbeta ihop. Men med det sagt är man också ett lag som är väldigt beroende av ett par spelare. Timrå IK har många unga, duktiga offensiva spelaer som verkligen varit framstående.

Den som allra mest sticker ut är såklart Jonathan Dahlén, som ligger tvåa i både skytteligan och poängligan så här långt. Med 29 mål och 68 poäng är han lagets bästa målskytt, och Timrå IK kommer ha svårt att hålla kvar honom i klubben inför nästa år. Vid sidan om honom har Timrå IK också en annan spelare som sticker ut i den mer rutinerade Albin Lundin, som har 62 poäng hittills. Det är imponerande i sig.

Det finns många saker som skiljer dessa båda lag, men tungan på vågen blir klasspelarna som liksom inte går att stoppa för ett lag som Almtuna IS. Det här borde bli en enkel vinst för bortalaget.

Timrå IK vinner spelas till 1,63 gånger såsen hos Unibet. Då är det under ordinarie tid som gäller.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Timrå IK vinner (ordinarie tid)
Odds: 1,63
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00, onsdag 26/2
TV:  cmorelivetva logo
Stream:  cmoreplay logo

 

Annons: