Speltips inför BIK Karlskoga – IK Pantern 3/1: Målspel i Hockeyallsvenskan

Simon Pålsson Publicerat: 2 januari 2019

Det är fokus på målmarknaden som gäller när hockeyallsvenskan är tillbaka med det intressanta mötet mellan topplaget BIK Karlskoga och bottenlaget IK Pantern.

Annons:

Hockeyallsvenskan är tillbaka med sina första matcher den här sidan nyår. Vårt fokus på torsdagen hamnar på mötet mellan BIK Karlskoga och IK Pantern.

Om vi ser till tabellen är det fullt naturligt att det är BIK Karlskoga som kliver in som favoriter till den här matchen. Spelbolagen är också medvetna om den stora fördel det är för laget att faktiskt få spela på hemmaplan här, där de varit starka under egentligen hela säsongen. Om vi ser till säsongen i stora drag har bIK Karlskoga varit det lag som spelat nästan flest och mest målrika matcher så här långt, men det där har börjat avta lite på slutet. Nu sprakar det inte fullt lika mycket.

Efter förra säsongens fina succé – då det i perioder såg ut som att IK Pantern på allvar skulle göra Malmö Redhawks sällskap från Skånes huvudstad i SHL – har den här säsongen varit en besvikelse för bortalaget. Med -23 i målskillnad är den svaga defensiven en stor del av förklaringen, men tack vare perioder som varit bra har laget ändå häng på att klättra i tabellen. HC Vita Hästen är som tokjumbo klart efter även IK Pantern.

Målspel hämtas

En intressant detalj är också att hemmalaget nu lånar in den 18-årige talangen Nikola Pasic från SHL-laget i närheten, Linköpings hC. Detta för att 18-åringen ska få lite mer speltid samtidigt som det täpper till ett hål hos BIK Kalrskoga som saknar bland annat Oskar Bäck (som är iväg på JVM med det svenska juniorlandslaget). Forwarden har gjort två poäng på sina tio matcher i SHL den här säsongen och lär kliva in med god energi här. Det är å andra sidan ingen spelare som väntas skapa några svallvågor med sin närvaro på isen.

Det är trots allt noterbart att det är problem på forwardsidan för hemmalaget och det påverkar såklart lagets slagkraft. IK Pantern tillhör seriens klart målsvagaste lag och lär inte skapa någon målhysteri i den här matchen heller.

Det finns snarare en hel del som talar för målsnålt.

Under 5,5 mål spelas till 1,69 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – ta del av nya bonusen!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 5,5 mål
Odds:  1,69 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  19:00, torsdag 3/1
TV:   cmorelive logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: