Speltips inför BIK Karlskoga – Mora IK 8/1: Skrällchans

Simon Pålsson Publicerat: 8 januari 2020

BIK Karlskoga är stora favoriter inför onsdagens hemmamatch mot Mora IK i Hockeyallsvenskan.

Annons:

Då är det åter onsdag och den som känner sin svenska ishockey vet att det innebär flertalet matcher i HockeyAllsvenskan. Under den här säsongsinledningen har den hockeyallsvenska serien varit väl så intressant som SHL ur ett underhållningsperspektiv.

Ur ett spelperspektiv är frågan om skillnaden inte är ännu större? Det har att göra med att flera lag har dragit ifrån i toppen och distanserat sig från övriga lag. På samma sätt har ett par lag cementerats som bottenlag. Det gör det ganska enkelt att värdera matcherna på förhand. Tack och lov har oddsen också varit tillåtande inledningsvis.

Med det sagt har speltipsen varit gynnsamma så här långt. Det är en trend som vi hoppas fortsätter under resten av säsongen, inte minst inför onsdagens möte mellan BIK Karlskoga och Mora IK.

Här har spelbolagen valt att måla upp hemmalaget som solklara favoriter och det kan man väl förstå. Allra främst kan man förstå det mot bakgrund av hur tabellen ser ut, där BIK Karlskoga tillhör den absoluta toppen tillsammans med bland andra IF Björklöven. Men för vår del har favoritskapet snarare blivit lite väl stort just nu.

Annons:

Tröstmålet räcker inte

I den senaste omgången föll BIK Karlskoga med hela 5-1 borta mot serieledande IF Björklöven i det som då sågs som en seriefinal. Det ska sägas att målet – ett riktigt tröstmål – kom i slutskedet och väl där var laget redan i underläge med hela 5-0. Det är knappast så att tröstmålet räcker för att kanalisera någon energi.

Mora IK har i för sig två raka förluster, om än med uddamålet, men har faktiskt en ganska fin trend på sistone. Inför jul tog man två tunga vinster som gav lite andrum igen. Det gör att vi får en känsla av att man nu har någonting på gång.

Visserligen har det blivit förluster i båda matcherna mot BIK Karlskoga den här säsongen, men kanske är det nu dags att få till ett bättre resultat igen? Det känns åtminstone som att Mora IK går in för att streta emot ordentligt här.

Mora IK +2 (asian handicap) spelas till 1,71 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Mora IK +2 (asian handicap)
Odds:  1,71 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19:00, onsdag 8/1
TV:   –
Stream:    cmoreplay logo

 

 

 

 
Annons:


Annons: