Speltips inför Björklöven – AIK 12/10: Tuff bortamatch

Simon Pålsson Publicerat: 11 oktober 2018

Det väntas bli en tuff och jämn match när hemmastarka Björklöven tar sig an mer formstarka AIK på sin egen hemmaplan, uppe i Umeå. Det öppnar för ett rakt spel.

Annons:

Ingen rast och ingen ro. Så kan den svenska hockeysäsongen allra bäst beskrivas så här när den fortsatt är i sin linda. Det finns ingen tid att spilla och om alla omgångar ska hinnas med gäller det att smälla iväg säsongen redan tidigt.

Det gör att lagen också inte får särskilt många vilodagar mellan matcherna och det är rakt på det igen efter bara en dags vila efter en match. Perfekt för alla supportrar? Ja. Perfekt för oss som gillar att se hockey och få tag i bra spelvärde? Sannerligen.

AIK vann på onsdagskvällen hemma mot IK Pantern efter en match som blev lite jämnare än förväntat sett till hur matchen inleddes. 3-2 räckte hur som helst till en trepoängare, precis som vi var inne på i vårt speltips inför matchen. Nu är det dags för stockholmarna att ta sig upp till Umeå för en av säsongens tuffare bortamatcher och frågan är om det går lika bra nu?

Det borde bli jämnt

Sin vana trogen känns Björklöven så här i säsongsinledningen som ett svårslaget lag, inte minst på sin egen hemmaplan. Samtidigt har laget – som vanligt vågar vi nästan påstå – ingen vidare jämnhet i sina resultat och blandar fina prestationer med rena bottennapp. Efter sju spelade matcher står laget på tre segrar. 2-0-förlusten mot Almtuna IS på onsdagskvällen var en lätt tafatt insatt, varpå laget säkert vill studsa tillbaka mot AIK nu.

Mötena mellan AIK och Björklöven brukar bli spektakulära. Uppe i Umeå har AIK tre raka förluster med totalt tolv insläppta mål på tre matcher. Ingen höjdare.

Nu har AIK lite bättre form än hemmalaget, men står inför det som brukar vara en av säsongens största utmaningar. Därför tror vi på en jämn match.

X (oavgjort) spelas till 4,25 gånger insatsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  4,25 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet
Spelstopp:  19:00, fredag 12/10
TV:   cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: