Speltips inför Björklöven – Almtuna 27/9: Solklar favorit

Simon Pålsson Publicerat: 27 september 2019

Det går inte att blunda för vilket lag som är favoriter när det spelas match i Umeå mellan Björklöven och Almtuna i Hockeyallsvenskan.

Annons:

Åter fredag, åter hockey. Det är dags för full omgång i fantastiska Hockeyallsvenskan där matcherna inte alltid låter så sexiga på förhand, men där det nästan uteslutande bjuds på underhållning när man väl rattar in kanalerna för rätt match.

Det möte vi tänker fokusera på här är det mellan serieledande IF Björklöven – kan det äntligen vara deras tur? – och jumbon Almtuna IS. Tabellplaceringarna säger en del om formen i respektive lag just nu.

Det är värt att notera att målvakten i Björklöven – Joe Cannata – fått ordentlig utväxling under inledningen på den här säsongen med en räddningsprocent strax under 95 procent. Det är faktiskt bara formtoppade Marcus Hellgren i Karlskrona HK som har ett starkare facit i procent, men då ska sägas att han bara spelat två av tre matcher så här långt.

Att Björklöven är ett rakt igenom bättre lag råder det ingen tvekan om och det är Joe Cannata bara ett av många bevis på. Det här är ett svårt lag att göra mål på, inte minst på bortaplan. Det har vi vetat i flera säsonger.

Annons:

Almtuna IS får det tufft

Som bekant åkte Almtuna IS till slut ut ur Hockeyallsvenskan förra säsongen och skulle egentligen halkat ner i Division 1 till den här hösten, men tack vare att IK Pantern ombildades/gick i konkurs fick man åter chansen att spela hockeyallsvenskt.

Man är det lag som allra längst har varit i Hockeyallsvenskan och att den trenden nu lever får man alltså tacka den lilla Malmöklubben IK Pantern för. Bisarrt? En aning. Det är också tydligt att man inte riktigt kunnat hantera den här chansen.

Redan innan det blev klart med platsen i Hockeyallsvenskan hade laget tappat flera nyckelspelare och fjolårssäsongen i stort har också skrämt bort intresset hos potentiella nyförvärv. Det gör att man nu är svagare än på länge.

Efter tre omgångar har laget fortfarandei nte vunnit någon match, men däremot tagit en poäng hemma mot Västerviks IK när man lyckades skrapa fram en övertid. Däremot har man ännu inte spelat på bortaplan och att inleda det spelet med bortamatch i Umeå (!) mot serieledarna (!) är sannerligen inte det enklaste. Hemmalaget har tre raka vinster, varav en efter förlängning.

Björklöven vinner det här bekvämt. Att hemmalaget vinner redan under ordinarie tid spelas till 1,60 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Björklöven vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,60 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  19:00, fredag 27/9
TV:   cmorelive logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 
Annons: