Speltips inför Björklöven – Leksand 6/2: Intressant möte

Simon Pålsson Publicerat: 6 februari 2019

IF Björklöven mot Leksands IF. I hockeyallsvenska sammanhang har det här varit ett möte som fått en klassisk stämpel på senare år. Pass på!

Annons:

Det blir minsann ett givet hockeyallsvenskt fokus på onsdagskvällen. Trots att inget av lagen egentligen tagit en given plats bland topplagen måste man säga att onsdagens möte mellan IF Björklöven och gästande Leksands IF sticker ut. Det här är en form av rivalitet som gäckat den här serien i många år och som ofta resulterat i många kittlande möten. Vem minns inte 10-4-matchen från 2016 till exempel?

Den här gången ska det enligt spelbolagen bli en synnerligen jämn match. På förhand går det inte ens att urskilja lagen då de flesta bolagen på marknaden värderar både hemmalagets och bortalagets chanser att vinna lika stora – på pricken. Det ger alltså lika mycket ränta på dina investerade pengar att investera i den raka ettan som den raka tvåan.

Det säger såklart en hel del om hur jämna lagen får anses vara med rådande förutsättningar. Det går att argumentera för att Leksands IF egentligen är det aningen bättre laget, men det övertag som finns i truppstyrka och generell form suddas effektivt ut av det faktum att IF Björklöven spelar på hemmaplan. Där är laget historiskt väldigt, väldigt starka. Det är få lag som gillar att åka upp till Umeå för att försöka få med sig tre poäng, det är ett som är säkert.

En jämn match väntar

Det här blir tredje gången den är säsongen som lagen gör upp och båda de inledande mötena, i mitten av november två gånger om, har varit extremt jämna. Uppe i Umeå slutade det 1-1 efter full tid och med hemmaseger till slut. Men när Leksands IF var hemmalag slutade matchen med en 2-1-seger till hemmalaget, även fall gästande IF Björklöven då tryckte på rejält för en kvittering.

Leksands IF har vunnit sju av sina åtta senaste matcher och har verkligen stolpe in igen. Problemet är att laget tar lite för många av sina matcher till förlängning istället för att vinna direkt. Många av vinsterna är dessutom uddamålsvinster – vilket i för sig räcker. IF Björklöven förlorade tungt mot AIK senast men hade dessförinnan tre raka vinster. Formen är inget större frågetecken; det ska gå att göra en fin insats här.

Här är det värdefullt i oddsväg att gå in på det raka krysset då lagen så gott som alltid spelar jämna matcher. Spelbolagen är ense i sin värdering att det inte direkt går att hitta en solklar favorit. Det om någonting talar också för en jämn match.

X (oavgjort) spelas därför till 4,10 gånger insatsen hos Betway.

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  4,10 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway
Spelstopp:  19:00, onsdag 6/2
TV:   cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: