Speltips inför Björklöven – Västerås 1/11: Serieledarfokus

Simon Pålsson Publicerat: 1 november 2019

IF Björklöven öser på i toppen av Hockeyallsvenskan och gäller som enorma favoriter inför fredagens möte med Västerås.

Annons:

Det spelas intressanta matcher på fredagskvällen i Hockeyallsvenskan – men för vår del hamnar det obestridliga fokuset utan tvekan på serieledarna IF Björklöven som möter ett visst Västerås på hemmaplan.

Det finns ändå en hel del att gilla med det här laget. IF Björklöven är ett lag som tagit den här säsongen med storm och som har insett att det finns ett utrymme att fylla när det inför säsongen saknades givna favoriter i toppen. Det saknas riktigt, riktigt tunga föreningar i Hockeyallsvenskan i år. Nu får väl ändå Modo Hockey, AIK Hockey, Mora IK och Timrå IK ursäkta lite…..

Men hur som helst kan vi blicka mot ett Björklöven som haft Fredric Andersson i bra målform med nio gjorda mål och nio assist så här långt. Det som är styrkan är dock hur man delar upp mål- och poängskytte på många olika spelare.

Längst bak imponerar en viss Joe Cannaata fortsatt och står på 331 räddningar på 13 matcher. Det är siffror som kanske inte säger så mycket i sig själv, men han har cirka två procentenheter bättre räddningsprocent än näst vassaste målvakt i höst.

Annons:

Västerås gör en stark inledning

Men lite i skymundan av IF Björklöven – som alltså tagit hand om topplaceringen med 36 inspelade poäng på 15 omgångar och hela fem poäng ner till närmast jagande lag – finns det ett antal lag som också har imponerat utifrån sina egna förutsättningar och förväntningar.

En sådan klubb är Västerås, som harvat omkring i Hockeyallsvenskan. 25 inspelade poäng på 15 omgångar gör att man har elva poäng upp till topplaceringen. Men det är också så att man har hela 24 mål sämre målskillnad. Det säger trots allt ganska mycket om styrkeförhållandet mellan lagen.

Här litar vi på at serieledarna fortsätter sitt segertåg och tar en ny trepoängare. Denna gång genom att vinna en tät historia mot ett svårt motstånd – men på hemmaplan. Där vet vi hur starka laget är.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  IF Björklöven vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,82 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19:00, fredag 1/11
TV:    cmorehockey logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Annons: