Speltips inför Björklöven – Västerås 31/1: Favoritskapet är tydligt

Simon Pålsson Publicerat: 31 januari 2020

IF Björklöven toppar nu HockeyAllsvenskan och hoppas nu ta ytterligare en viktig trepoängare hemma mot Västerås.

Annons:

Hockeyallsvenskt fokus på sajten är vad som gäller den här fredagen – likt traditionen erbjuder. Som bekant spelas det så gott som alltid en full omgång i Hockeyallsvenskan på fredagar. Det har varit matcher som många gånger fungerat som fina aptitretare inför vad som komma skall under helgen.

Ett möte som vi faller lite extra för på förhand är matchen uppe i Umeå mellan serieledande IF Björklöven och Västerås. Det här är en match som kan tyckas rutinmässig och som saknar den där riktiga nerven, men så är faktiskt inte fallet.

IF Björklöven har varit suveräna serieledare under hela säsongsinledningen, eller om det ens är en inledning på säsongen fortfarande, med ett fint batteri av poäng ner till närmast jagande lag. Men efter att Modo Hockey verkligen prickat formen på slutet, och dessutom slog IF Björklöven med 4-2 senast, är det plötsligt lite tightare i tabelltoppen igen.

Just nu har man inte mer än fyra poäng till godo på Modo Hockey. Efter 41 spelade matcher står man på fina 95 poäng, och om allt går enligt planen kommer man att få spela hockeyallsvensk final mot Modo Hockey i slutet av grundserien. Men då ska vi inte glömma att det faktiskt är en stor fördel att vinna serien då det ger hemmaplansfördel när det hela ska komma att avgöras.

Annons:

Ett rakt spel hämtas

Men trots en lätt sviktande form och ett par resultat som sannerligen inte gått den väg som man har hoppats på, tycker vi att IF Björklöven fortsatt är seriens bästa lag. Tillsammans med Modo Hockey har man dominerat säsongen och en mindre dipp på slutet förändrar inte vårt intryck av laget ur ett bettingperspektiv.

Västerås å sin sida är ett lag som smyger med och som nu ser ut att ta sig till kvalserien i slutet av vårsäsongen. Med 73 poäng har man en bra bit upp till serieledarna, men man ligger stabilt på placering nummer fem i tabellen. Det är faktiskt hela 20 poäng ner till ett faktum där man tappar sin plats i kvalserien. Det ska man ju inte kunna tappa.

Å andra sidan innebär det här att laget inte är fullt så motiverade som man hade kunnat vara annars i det här läget. Det finns inte riktigt lika mycket att spela för. Det är såklart viktigt med en placering hit eller dit, men det är inte samma skarpa läge som det hade kunnat vara.

Därför spelar vi det raka speltipset till 1,59 gånger såsen hos Unibet. IF Björklöven bör vinna det här redan under ordinarie tid.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  IF Björklöven vinner (ordinarie tid)
Odds: 1,59
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00, fredag 31/1
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

 
Annons:


Annons: