Speltips inför HC Vita Hästen – AIK Hockey 5/2: Solklar favorit

Simon Pålsson Publicerat: 5 februari 2020

HC Vita Hästen går in i onsdagens möte med AIK Hockey i den hockeyallsvenska serien som solklara favoriter.

Annons:

Hockeyallsvenskan har sin vana trogen vad som får kallas för en full omgång på onsdagskvällar och den här veckan är alltså inget undantag. Det spelas flertalet intressanta matcher – som har betydelse för olika delar av tabellen – men ur ett spelperspektiv tänker vi fokusera på matchen mellan HC Vita Hästen och AIK Hockey.

Ett möte i Norrköping där hemmalaget HC Vita Hästen alltså gäller som solklara favoriter – och där man rimligen också ska göra det. Att spelbolagen väljer att trycka ner oddset på HC Vita Hästen till låga nivåer är rimligt med tanke på hur svag form gästerna har.

AIK Hockey har varit det återkommande laget i många av våra hockeyallsvenska speltips under säsongen. Det är uppenbart att det finns mycket att vinna på betting med AIK Hockey inblandat just nu. Det är inte ett lag som imponerar på något sätt. Det kan man inte blunda för.

Som tabellen ser ut kan man också redan nu räkna med att få kvala för att säkra nytt allsvenskt kontrakt – och det tror vi inte att man kommer mäkta med. Det är hungriga lag som kommer underifrån och formen i AIK Hockey är helt enkelt för svag. Hela laget är för svagt för att tala klarspråk.

Annons:

HC Vita Hästen vinner enkelt

HC Vita Hästen har å sin sida visat en konsekvent okej form under stora delar av säsongen och har hela tiden legat på en stabil kvalplats uppåt. Just nu är man sexa i tabellen och även fall HC Vita Hästen inte kan avancera upp till någon av de två översta platserna finns det all chans att sluta någonstans kring 5-7. Det vore ett bra resultat och ger dessutom en fin grund inför att kvalserien ska spelas.

En olycka kommer sällan ensam och om det något som har varit signifikativt för AIK Hockey hela året är det att olyckorna i olika former har duggat tätt. Nu är det en ny sådan som har satt klorna i klubben.

Henrik Rommel, en av få spelare som ändå håller någon slags nivå, har valt att söka sig vidare och kommer i stället att spela för Karlskrona. Det är ett ordentligt tapp och försvagar AIK Hockey ännu mer. Därför kan vi inte tänka oss att de kan stå upp mot HC Vita Hästen heller.

HC Vita Hästen att vinna spelas till 1,47 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  HC Vita Hästen vinner (ordinarie tid)
Odds: 1,47
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00, onsdag 5/2
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

 
Annons:


Annons: