Speltips inför IF Björklöven – AIK Hockey 21/2: Löjlig klasskillnad

Simon Pålsson Publicerat: 21 februari 2020

IF Björklöven måste gälla som enorma favoriter inför fredagens möte med AIK Hockey. Vi rekar med odds och speltips den 21 februari 2020.

  Spela IF Björklöven -2 (asian handicap) hos Unibet!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Fredagshockey på schemat och någonting annat än en enkel vinst för hemmalaget kan vi nog inte se framför oss när IF Björklöven gästas av jumbon AIK Hockey. Det här är en ensidig historia – åtminstone är det den omedelbara känslan på förhand.

IF Björklöven är just nu historiska. Det står klart efter ännu en tung vinst senast, när Umåelaget alltså vann med 1-2 borta mot BIK Karlskoga i det rena toppmötet. Inte nog med att det var en svindlande intressant match, som IF Björklöven alltså vann till slut, det är också en match som går till historien.

För efter vinsten, och de två poängen som följer efter en förlängningsvinst, är IF Björklöven nu uppe på fantastiska 111 poäng efter 47 spelade omgångar. Så många poäng har aldrig något annat lag i Hockeyallsvenskan skrapat ihop under en och samma säsong. Då återstår det ändå ett antal matcher för IF Björklöven, som alltså kan dra ifrån ytterligare innan det här är över. Det är ett tecken på det vi och många andra vetat länge – IF Björklöven är ett svindlande starkt lag.

Huruvida det här framkallar någon slags baksmälla låter vi vara osagt, men det känns orimligt att ett poängrekord (som egentligen inte betyder så mycket i praktiken) ska påverka framtida prestationer. Det vore snarare oprofessionellt.

Annons:

AIK Hockey vinner inte två matcher i rad

Det här har som bekant inte varit en säsong att minnas för AIK Hockey, som efter fjolårets toppsäsong inte har kunnat bygga vidare på en bra trend. Det var väntat med tanke på att man rensade i truppen inför säsongen, men det har såklart varit en tung reality check för många supportrar till AIK Hockey.

Senast vann AIK Hockey visserligen med 3-1 hemma mot Västerviks IK, men i övrigt har 2020 inte heller varit någon rolig period för det här laget. 37 inspelade poäng på 47 matcher är i hockey direkt undermåligt, och därmed har man också hela 14 poäng upp till säker mark. Det kommer AIK Hockey inte kunna reparera.

Däremot gäller det som bekant för AIK Hockey att nu vässa formen inför kvalspelet. Det är fortfarande fullt möjligt att rädda sitt allsvenska kontrakt, men då krävs en formtopp på slutet. Kanske var vinsten senast ett sådant tecken.

AIK Hockey har förlorat samtliga tre matcher mot IF Björklöven stort den här säsongen, och det är inte här och nu som man ska ta en vinst igen. Det vore också osannolikt att jumbon tar två raka vinster med tanke på hur hela säsongen har sett ut.

Vi rekar med självklarhet IF Björklöven -2 (asian handicap) till 1,62 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  IF Björklöven
Odds:
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00, fredag 21/2
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

 
Annons:


Annons: