Speltips inför IF Björklöven – Kristianstads IK 7/2: Hockeyallsvenskt möte

Simon Pålsson Publicerat: 7 februari 2020

IF Björklöven kan inte gälla som någonting annat än klara favoriter hemma mot Kristianstads IK i Hockeyallsvenskan den 7 februari 2020.

Annons:

För den som älskar svensk ishockey är det ingen överraskning att det spelas matcher från fina Hockeyallsvenskan på en fredag, men just den här veckan är det nedskruvat till totalt tre matcher. Det som vanligtvis är lite mer av en full omgång blir nu alltså bara tre matcher.

Men vi klagar inte. För faktum är att vi har hittat ett fint spelvärde i två av matcherna, varpå vi presenterar två olika speltips för dig att läsa på sajten. Det ena kommer att levereras inför matchen mellan jumbon AIK Hockey och BIK Karlskoga. Men just i den här texten fokuserar vi på matchen mellan IF Björklöven och Kristianstads IK.

Det är nog inte många som har missat att det är IF Björklöven som dominerar den här serien – och det har man egentligen gjort från första stund. Det finns inte så mycket som pekar på att man skulle ta och tappa kraften nu.

Om man vill vara lite kritisk kan man skåda en liten försämring nu i januari månad, men man är fortsatt överlägsna serieledare och man kommer att spela hockeyallsvensk final. Allt annat vore en stor skräll med tanke på att man nu står på 100 inspelade poäng och har 15 poäng ner till tredjeplatsen. Det är trots allt spelat hela 43 omgångar redan.

Annons:

Hemmalaget är för bra

Så vilka står för motståndet den här gången? Jo, det är nykomlingarna från skånska Kristianstad som tar den långa, långa resan hela vägen upp till Umeå. Det är sannerligen ingen dröm för spelarna att åka så långt och dessutom möta det som är seriens bästa lag.

Som om det inte vore nog med att man möter serieledarna. Det här är också det lag i Hockeyallsvenskan som är allra bäst på sin egen hemmaplan. Då är vi inne på det spelmässiga perspektivet. Trots att man tidigare säsonger inte varit fullt så starka och så långt upp i toppen har IF Björklöven en lång tradition av att vara svårslagna inför sin egen hemmapublik.

Just nu får vi se ett Kristianstads IF som står på två raka förluster, varav en svindlande förlust mot jumbon AIK Hockey. Den sved förmodligen ordentligt nere i Kristianstad Ishall. Det är ett ställe där publiken gärna låter de egna spelarna höra att de lever, på ett klassiskt skånskt vis.

Här tror vi att skåningarna får det tufft igen. IF Björklöven -1,5 spelas till 1,56 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Björklöven -1,5
Odds: 1,56
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19:00, fredag 7/2
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

 
Annons:


Annons: