Speltips inför IK Oskarshamn – Timrå IK 29/3: Ny tuff kvalmatch till SHL

Simon Pålsson Publicerat: 29 mars 2019

Timrå IK vann efter förlängning i det första mötet, men i vårt speltips backar vi ändå IK Oskarshamn inför andra mötet i SHL-kvalet.


Annons:
Hos SHL:s officiella bettingpartner Betsson får läsare hos Spelbloggare.se en unik välkomstbonus om 100% upp till 2 500 kronor. Hämta den här!

Annons:

Det är ingen vågad gissning att Johannes Salomonsson och stora delar av Timrås lag gick och la sig med ett brett leende på läpparna på onsdagkvällen. Detta efter att ha vunnit det första mötet mot IK Oskarshamn i direktkvalet till SHL, där vinnaren alltså kvalificerar sig för spel i den svenska högstaligan nästa säsong.

Det tog dock hela fem perioder, alltså två perioder i förlängningen, innan det första mötet i matchserien (bäst av sju) skulle komma att avgöras. Då höll sig Johannes Salomonsson påpassligt framme och var säkerheten själv när han fick chansen. Ett tungt avgörande, ett tungt mål. 1-0 i matcher gör att SHL-laget nu sitter i förarsätet.

I vårt första speltips inför den här matchserien investerade vi faktiskt förtroende i laget från Hockeyallsvenskan, IK Oskarshamn. Till svindlande höga 3,20 gånger pengarna kunde vi spela att laget skulle vinna matchen (inklusive övertid) och även fall det inte blev så måste noteras att vi var väldigt rätt ute i vår analys. Det finns egentligen ingen större anledning att ändra den inför det andra mötet.

IK Oskarshamn förtjänar vinsten

Faktum är att IK Oskarshamn bara var sekunder från att vinna det första mötet, men i slutet av matchen kvitterade Timrå och tog det hela till förlängning den gången. Därför räknar vi iskallt med att hemmalaget har en väldig revanschlusta inför match 2 i matchserien. Fyra mål framåt ger också en skön boost inför fortsättningen.

Timrå har varit det klart svagaste laget i SHL under egentligen hela säsongen och det har inte varit något snack om att laget ska behöva kvala för att hålla sig kvar. Det är tydligt att nuvarande lagbygge inte håller tillräcklig nivå för spel i högstaligan. IK Oskarshamn må vara en liten klubb – lite för liten i dessa sammanhang va? – men laget håller kvalité. Det märktes inte minst i slutfasen av säsongen med vinst mot AIK och en stark avslutning i själva grundserien.

Nu luktar det vinst. Någonting annat vore orättvist sett till första mötet.

IK Oskarshamn vinner (inklusive övertid) spelas till 1,96 gånger såsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 2500 kr unik bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  IK Oskarshamn vinner (inklusive övertid)
Odds:  1,96 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson
Spelstopp:  19:30, fredag 29/3
TV:   tvtolv logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: