Speltips inför Leksand – AIK 24/3: Matchboll direkt

Simon Pålsson Publicerat: 23 mars 2019

Leksand har redan 1-0 i matchserien mot AIK och kan nu döda tillställningen redan i match två på hemmaplan. Det öppnar för ett mycket trevligt speltips den 24 mars.


Annons:
Hos SHL:s officiella bettingpartner Betsson får ni en välkomstbonus om 100% upp till 2 500 kronor. Hämta den här!

Annons:

Det finns många där ute i vårt avlånga land som ägnar stora delar av året till att trycka ner det system som finns i ishockeyn. Med en, som det känns ibland, evighetslång grundserie uppstår ofta lite av en serielunk mitt i säsongen när matcherna inte gäller så mycket. Det har inte minst blivit tydligt efter att systemet nu tillåter cirka hälften att spela någon form av slutspel efter grundserien i Hockeyallsvenskan.

Men dessa kritiker är förmodligen nöjda med var vi befinner oss nu. Ishockey i Sverige kan inte bli hetare än vad den är just nu och inte minst i den hockeyallsvenska delen av hockeylandskapet är det hett så att det bränns. AIK och Leksand gör just nu upp i en matchserie där vinnaren tar sig direkt till SHL-playoff mot Mora IK.

Känslan är att båda lagen bör ha en reell möjlighet att rubba Mora IK i en sådan matchserie och visst är vi många som tycker oss vilja se både Leksand och AIK i den svenska ishockeyns högstaliga. Där kan båda tyckas höra hemma.

Leksand sitter i förarsätet

Det första mötet i slutspelsserien spelades redan i går, fredag, men det är nu det är skarpt läge på allvar. Det här är en matchserie som spelas i bäst av tre varpå Leksand nu har allting i egna händer inför sin första och enda hemmamatch i den här serien. Det enda som krävs här är en vinst och då är matchserien över efter två raka vinster.

AIK var det klart bästa i grundserien och vann tabellen med stor marginal till slut. Då var känslan att stockholmarna äntligen skulle återvända till SHL där många menar att åtminstone klubben hör hemma. Men efter förlust mot IK Oskarshamn i den hockeyallsvenska finalen och inledande förlust mot Leksand är frågan om det är något psykologiskt lurt hos AIK-spelarna? Varför viker de ner sig när det krävs som mest?

Hur som helst förväntar vi oss en till tight match efter senast. Då vann Leksand med 2-1 efter att målvakten storspelat i slutskedet när AIK öste på. Nu förväntar vi oss en match som båda vill vinna och desperat går för att vinna i slutet. Det kan leda till att kassen lämnas öppen.

Mål tom bur – ja spelas till 2,70 gånger såsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 2500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Mål i tom bur – ja
Odds:  2,70 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson
Spelstopp:  15:00, söndag 24/3
TV:   spoartkanalen logo  [cmorelive5]
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: