Speltips inför Modo Hockey – AIK 22/11: Klart favoritskap

Simon Pålsson Publicerat: 22 november 2019

Modo Hockey är solklara favoriter inför fredagens match hemma mot jumbon AIK i HockeyAllsvenskan.

Annons:

Det är åter dags för hockeyallsvenskt fokus på en fredag och just denna gång kan vi inte undgå att sätta tänderna i mötet mellan Modo Hockey och AIK Hockey. Efter 20 spelade omgångar skiljer det närmare 30 poäng mellan lagen. En vansinnig skillnad redan nu, med andra ord.

Det som gör det ännu galnare är målskillnaden, där Modo Hockey har +39 i målskillnad och AIK Hockey alltså har -36. Det gör att skillnaden – och håll i hatten nu – hela 75 mål. Det är helt galna siffror. Totalt galna. Det säger också en hel del om lagen just nu.

Det här blir det andra mötet den här säsongen. När lagen gjorde upp i Stockholm föll hemmalaget AIK med hela 0-5 inför sin egen hemmapublik. Det finns väl tyvärr inte mycket som talar för att man skulle vara mer på spåren just nu. Snarare ökar bara avståndet uppåt.

Modo Hockey då? Jo, efter en lång trend med vinst efter vinst föll man med uddamålet borta mot FC Vita Hästen senast. Vi räknar iskallt med att man vill studsa tillbaka illa kvickt och det kan nog faktiskt bli tal om en slakt.

Annons:

Jonathan Johnson dominerar

Inledningen på den här säsongen har visat sig vara väldigt lyckosam för en rad olika spelare, som alla har varit drivande i sitt lags fina resultat så här långt. Modo Hockey är ingen undantag utan är väldigt beroende av två spelare. Allra främst är det forwarden Jonathan Johnson som är värd att nämna. Med 32 (!) poäng på 20 omgångar leder han i överlägsen stil poängligan.

Det är ganska vansinniga siffror att kunna bjuda på redan nu och just nu är han den enda spelaren som ligger över 30 poäng. Det ska sägas att Modo Hockey dessutom spelat en eller två matcher färre än de flesta andra lag. Det gör det bara mer vansinnigt.

I övrigt skam an också nämna forwardskollegan Henrik Björklund, som med sina tolv mål ligger tvåa i den rena skytteligan. Han är tillsammans med Jonathan Johnson otroligt viktig för att spelet ska fungera så bra som det kan i Modo Hockey.

Känslan är att dessa båda spelare mycket väl kan hamna i fokus igen i fredagens möte med jumbon AIK Hockey. Det här är en match mellan två lag på helt olika platser, i helt olika faser. Det ska bara vara klasskillnad rakt igenom.

Modo Hockey -1,5 spelas till 1,78 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Modo Hockey -1,5
Odds:  1,78 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19:00, fredag 22/11
TV:   cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 
Annons:

Annons: