Speltips inför Oskarshamn – AIK 13/3: Hockeyallsvenska finalen

Simon Pålsson Publicerat: 13 mars 2019

AIK har ett gyllene läge att ge sig själva matchboll i den hockeyallsvenska finalen mot IK Oskarshamn. Här finns speltips inför match två.


Annons:
Hos Betsson får ni en välkomstbonus om 100% upp till 2 500 kronor. Hämta den här!

Annons:

Den hockeyallsvenska finalen är här och det är som ni vet den roligaste tiden på hela året. Nu har den långa säsongen med grundseriematcher i flera, långa, vintermörka månader ääääntligen mynnat ut i det som vi tycker allra bäst om. Nu är avgörandets stund här.

Ettan och tvåan i Hockeyallsvenskan gör nu upp om att bli segrare i Hockeyallsvenskan och den kandidat som då tar sig an jumbon från SHL – Timrå IK – i en direkt avgörande matchserie. Vinnaren i den kommer sedan att spela SHL nästa säsong. Med tanke på hur svaga Timrå IK har sett ut bör möjligheterna för laget från Hockeyallsvenskan vara goda.

Den hockeyallsvenska finalen spelas i bäst av fem matcher där AIK vann det första mötet på måndagskvällen. Mötet slutade med en storseger, hela 5-1, inför den egna hemmapubliken som verkligen samlat ihop sig för att stötta sitt lag. Nu är det därför skarpt läge för Oskarshamn, som om de förlorar matchserien behöver ansluta till kvalserien för att försöka kvala sig till ett SHL-kval den vägen. Rörigt? Egentligen inte.

AIK såg heta ut i måndags

Garry Nunn var på ordentligt spelhumör i det första mötet och det kändes ett tag som att han skulle göra mål på allt. Med tre mål såg han till att ge sitt lag vinsten, men signalerade samtidigt att han och resten av lagets offensiv är i strålande form när det behövs som allra mest. Räkna med att Garry Nunn hamnar i fokus även nere i Oskarshamn på onsdagskvällen. Det går inte att undvika att hålla ett extra öga på honom.

Hela AIK kändes som sagt heta och 5-1 talar egentligen sitt tydliga språk. Men om vi ser statistiken lite närmare ser vi att matchen egentligen inte var så enormt ojämn som siffrorna kan säga. Skottstatistiken säger snarare 27-28 (vinst för gästande Oskarshamn) även fall många skott kom i betydligt mer desperata lägen. Som det brukar bli i stort underläge. AIK vann som bekant den andra perioden med hela 5-0.

Hur som helst behöver IK Oskarshamn studsa tillbaka direkt här. En förlust skulle innebära att AIK kan avgöra allt på fredag, då på hemmaplan, någonting som hade tagit död på spänningen direkt. AIK däremot vill bygga vidare på den fina trenden och bara köra på.

AIK känns hetare nu. Vi har den känslan. AIK att vinna (inklusive övertid) spelas därför till 1,88 gånger såsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 2500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  AIK vinner (inklusive övertid)
Odds:  1,88 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson
Spelstopp:  19:00, onsdag 13/3
TV:   spoartkanalen logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: