Speltips inför Södertälje – AIK 6/3: Motreaktion att vänta

Simon Pålsson Publicerat: 6 mars 2019

AIK är redan klara som vinnare av Hockeyallsvenskan men avslutar nog gärna grundserien med vinst, bland annat mot Södertälje SK.


Annons:
Hos Betsson får ni en välkomstbonus om 100% upp till 2 500 kronor. Hämta den här!

Annons:

Det återstår inte mer än två omgångar av grundserien i Hockeyallsvenskan, vilket alltså innebär att vi nu går in i den absolut roligaste fasen av säsongen. Med två matcher kvar att spela kan det fortsatt hända en del i tabellen där slutspelsjagande Södertälje SK är det lag som kanske har allra mest att spela för.

Redan nu står det klart att AIK inte bara är klara för kvalseriemöte med Oskarshamn IK – en serie som inleds på måndagskvällen – utan också att laget är klara som vinnare av hela Hockeyallsvenskan. Systemet är fortfarande som så att det här inte innebär direktavancemang till SHL, men det ser åtminstone lovande ut.

AIK har varit oerhört starka under hela säsongen och är nu enda lag över 100 poäng. Det som också är otroligt imponerande är hur laget avslutat säsongen och mest troligt bogserar de gärna in två ytterligare vinster innan allting kokas ner till kvalseriemötet med Oskarshamn. Det är där det gäller på allvar.

Hur bra är Södertälje SK?

Samtidigt hittar vi Södertälje SK på plats nummer åtta i tabellen, med tre poäng till godo på närmast jagande lag. Märk väl att åtta lag går vidare till kvalspelet och därmed har chans på SHL nästa säsong. Det är samtidigt viktigt att placera sig så bra som möjligt, varpå hemmalaget väldigt gärna vinner den här matchen.

Faktum är att laget gjorde en stark insats uppe i Stockholm för bara någon vecka sedan. Det var senaste gången de här båda lagen spelade mot varandra. Då gick AIK segrande ur striden med 4-3 efter en svängig historia. Är det kanske revansch som gäller nu?

Känslan är hur som helst att det som nu väntar är en liten form av motreaktion. Målfesten senast var nog snarare en engångsföreteelse och när så mycket står på spel här tror vi båda lagen är måna om att neutralisera motståndarnas offensiv också.

Under 5,5 mål spelas därför till 1,81 gånger såsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få 2 500 kr välkomstbonus!
Regler & villkor gäller.

Speltips:

Speltips:  Under 5,5 mål
Odds:  1,81 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson
Spelstopp:  19:00, onsdag 6/3
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: