Speltips inför Södertälje SK- Timrå IK 30/10: Målspel

Simon Pålsson Publicerat: 29 oktober 2019

Det är viktiga poäng som står på spel i toppen av Hockeyallsvenskan när Björklöven ska jagas. Timrå IK hoppas på tre poäng mot Södertälje SK.

Annons:

Då är det åter hockeyallsvenskt fokus för hela slanten när det spelas viktiga möten för toppen på onsdagskvällen. Det möte som vi fokuserar mest på är det mellan Timrå IK och Södertälje SK, som i sin tur harvar omkring nere i bottenregionen.

Som det ser ut nu är Södertälje SK på väg mot negativt kvalspel efter tolv inspelade poäng på 13 omgångar. Men med bara 13 matcher spelade har man ett par i handen gentemot några av kollegorna nere i botten. Det finns alltså viss anledning att spara lite på domedagsstämningen redan nu.

Timrå IK då?

Jo, man öppnade säsongen väldigt starkt och slog rot i toppen av tabellen. Nu har man ett par tunga förluster på sitt konto och har tappat mark gentemot IF Björklöven som man nästan låg bredvid tidigare. Det är sju poäng upp (med en match mindre spelad) som gäller just nu. Det gör också att Modo Hockey tagit sig förbi, medan BIK Karlskoga och Västerås nästan tagit sig i kapp.

Annons:

Timrå IK har tappat lite i kraft vad gäller poängintaget på senare tid, men det är fortfarande så att man på ett individuellt plan är klart mest framstående av samtliga lag hittills. Det här bottnar i den 21-årige talangen Jonathan Dahlén och den betydligt mer meriterade, rutinerade Albin Lundin.

Båda spelarna öser in mål och poäng. Med 27 poäng toppar Albin Lundin poängligan, med Jonathan Dahlén tre poäng bakom. Nästa spelare hittar vi på 21 poäng så det är sannerligen en utklassning i poängtagande av dessa båda spelare.

Södertälje SK har inte alls spelare i samma klass, men gör ändå en del mål framåt. Det är knappast målskyttet, snarare defensiven, som har varit problemet hittills.

Över 4,5 mål känns därför som ett givet spel i den här förväntat öppna, offensiva matchen. Det finns att spela till 1,74 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål
Odds:  1,74 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19:00, onsdag 30/10
TV:   cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 
Annons: