Speltips inför Södertälje – Västervik 11/3: Ett rakt bet

Simon Pålsson Publicerat: 11 mars 2020

Södertälje SK måste gälla som favoriter inför mötet med Västerviks IK i kvalet som nu pågår i HockeyAllsvenskan den 11 mars 2020.

  Spela vårt speltips hos Unibet!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Efter en lång intensiv säsong är vi nu framme vid den helt avgörande, avslutande fasen av säsongen i Hockeyallsvenskan. Det är nu det ska komma att avgöras vilka lag som egentligen tar sig vidare till ett SHL-kval, där systemet gör att flertalet lag faktiskt har den realistiska chansen.

Södertälje SK och Västerviks IK ligger på efterkälken eftersom man hamnade längst ner av kvallagen i grundseriens tabell, men vid ett starkt kvalspel kan man alltså klättra hela vägen. Nu möts lagen i det som blir ett direkt avgörande möte. Vinnaren är med i racet – förloraren kan vinka hejdå redan nu. Det vågar vi lova.

Däremot vet vi inte exakt hur viktigt det här mötet egentligen är för de båda lagen. Är Västerviks IK exempelvis redo för att ta klivet upp till SHL? Nu är vägen dit fortsatt väldigt lång, men vi ställer oss frågande till om man överhuvudtaget vill ta sig dit. Det känns på många sätt lite orimligt om vi ska vara ärliga.

Hur som helst har vi goda förhoppningar om att få se en bra, underhållande historia här. Kanske framför allt eftersom det är två förmodat avslappnade lag som gör upp.
Annons:

Södertälje SK har det i sig

En stor sak som ändå skiljer dessa båda lag är vad man har i sig – och på vilken nivå organisationen finns. Södertälje SK har fått skära ner en hel del sista åren och har inte alls samma höjd som under sina glansdagar, men historiskt är det ändå en förening som varit med. Det kan man inte säga om Västerviks IK.

Båda dessa lag går in i kvalserien med noll poäng, medan Timrå IK toppar på tre poäng. Eftersom det bara är ettan som tar sig vidare till nästa kvalfas finns det inte mycket tid att vinka på här. En seger är alltså allting som krävs.

Mot bakgrund av det här tror vi att hemmalaget, som har en annan hunger och som är ett klart bättre hockeylag, vinner den här matchen. Det är det rimliga att förvänta sig.

Södertälje SK att vinna (ordinarie tid) spela till 1,79 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Södertälje SK vinner (ordinarie tid)
Odds: 1,79
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19:00, onsdag 11/3
TV:  cmorelivetva logo
Stream:  cmoreplay logo

 
Annons:


Annons: