Speltips inför Timrå IK – AIK 27/12: Solklar favorit

Simon Pålsson Publicerat: 27 december 2019

Timrå IK gäller som solklar favorit inför hemmamötet med AIK Hockey i den hockeyallsvenska omstarten på fredagen.

Annons:

Efter ett par dagars julledighet är det äntligen dags att sätta full sprätt på det hockeyallsvenska spelschemat igen och den här julen faller dagarna så naturligt rakt in i det ordinarie schemat. Nu får vi se en fredag full med intressanta matcher från den hockeyallsvenska serien och då tänker vi inte klaga.

På senare tid har vi som bekant – om ni brukar rygga oss här på Spelbloggare – haft en enorm lycka med våra speltips på matcherna som AIK Hockey spelar. Nu har det nästan uteslutande varit spel där vi går emot AIK Hockey och deras chanser att vinna matcherna. Men med tanke på att man radat upp förluster har det visat sig vara ett vägvinnande recept.

På fredagen, efter ett par dagar med julledighet för spelarna, ska man alltså ta sig an topplaget Timrå IK. Som om det inte vore nog med att ett av seriens bästa lag står för motståndet är det också bortaplan som gäller. Det hade lätt kunnat vara rimligare, bättre och mer överkomliga förutsättningar för detta AIK Hockey i omstarten.

Annons:

Timrå IK vinner matchen

Det här blir tredje gången som lagen gör upp under hösten och det som är lite överraskande är att lagen faktiskt står på en seger vardera hittills. Båda matcherna har spelat i Stockholm med AIK Hockey som hemmalag, med 4-3 i den första matchen och sedan klasskillnaden manifesterad med hela 1-5 i den senaste matchen mellan lagen.

Om vi zoomar ut lite kan vi konstatera att AIK Hockey har fyra raka förluster, men att man faktiskt tagit två av matcherna hela vägen till förlängning och förlorat först där. Det gör att man knaprat ett par poäng på slutet, men såklart i alldeles för långsam takt för att vinna någon mark i tabellen. Slående är också att tre av fyra matcher på slutet varit 0-1-matcher. Det säger en del om vilken typ av hockey man vill spela just nu.

Timrå IK avslutade december månad, innan juluppehållet, med två raka förluster. Därmed kom vilan nu med helt rätt tajming och laget har kunnat fokusera om till omstarten. För AIK Hockey är det obehagligt dålig tajming med tanke på att Timrå IK nu väntas vara redo på ett helt annat sätt.

Här tycker vi att klasskillnaden är enormt tydlig mellan lagen och 1-5-mötet senast visade på det. Det här behöver inte bli en fullt så överlägsen seger, men att hemmalaget inte skulle vinna ser vi som direkt osannolikt.

Timrå IK vinner (ordinarie tid) spelas därför till 1,43 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:   Timrå IK vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,43 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19:00, fredag 27/12
TV:   cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 
Annons:


Annons: