Speltips inför Timrå IK – Almtuna IS 16/10: Favoritskapet är tydligt

Simon Pålsson Publicerat: 16 oktober 2019

För att befästa sin position som ett lag för toppen behöver Timrå IK plocka tre poäng hemma mot bottenlaget Almtuna IS.

Annons:

Timrå IK fortsätter att jaga trepoängare i Hockeyallsvenskan på onsdagskvällen. Då står inga mindre än Almtuna IS, delad jumbo, för motståndet på hemmaplan.

Det går att härleda stora delar av den succé som Timrå IK har haft under inledningen på säsongen till ett par överpresterande spelare. Eller överpresterande möjligen är ett för starkt ord. Det är hur som helt spelare som verkligen har levererat när det har behövts som allra mest.

Albin Lund står på 20 poäng – överlägset flest i hela ligan. Jonathan Johnson i Modo Hockey är med sina 14 poäng den spelare som är närmast jagande som spelar i ett annat lag. Det är ändå anmärkningsvärt. Tvåa i poängligan finns för övrigt Jonathan Dahlén med sina 18 poäng.

Det går såklart att se det här som ett litet problem – att laget så uppenbart är beroende av två spelare. Å andra sidan vore det dumt att klaga när två spelare levererar på en så pass hög nivå som dessa båda gör.

Annons:

Timrå IK ska vinna det här

Om vi ser till tabellen i Hockeyallsvenskan råder det ingen tvekan om att Timrå IK är ett av lagen som har imponerat mest. Med 21 inspelade poäng har man bara två poäng upp till serieledningen och IF Björklöven. Dessutom finns det bara två lag – Björklöven och BIK Karlskoga – som har bättre målskillnad än Timrå IK hittills.

Då kan man ställa sig lite mer frågande till den inledning som Almtuna IS har haft. Det här är ett lag som alltså inte ens skulle spela i den här serien, men som fick en gratisplats när IK Pantern gick i konkurs. Det känns som att klubben inte riktigt var redo för ett nytt år i den hockeyallsvenska ligan.

För att klara sig kvar behöver man snäppa upp poängskörden något, men det är inte borta mot Timrå IK som vinsterna och poängen ska komma.

Timrå IK vinner (ordinarie tid) spelas till 1,50 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Timrå IK vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,50 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19:00, onsdag 16/10
TV:    cmorelivetre logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 
Annons: