Speltips inför Timrå IK – BIK Karlskoga 11/3: Toppmöte direkt

Simon Pålsson Publicerat: 11 mars 2020

Timrå IK måste gälla som favoriter i det urviktiga mötet med BIK Karlskoga i Hockeyallsvenskans slutspelsserie, ett möte som spelas den 11 mars 2020.

  Spela vårt speltips hos Unibet!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Slutspelsserien är äntligen igång och nu ska det avgöras vilka lag som tar sig vidare till SHL-kvalet på allvar. En del skulle kalla den här fasen en del av kvalet mot SHL – och i praktiken är det såklart en korrekt återgivning – men låt oss ändå fokusera på det här som ett lite annat upplägg, en lite annan fas.

Just det är viktigt att ha med sig ur ett spel- och bettingperspektiv, eftersom det tvingar fram ett annat agerande av lagen. Rent mentalt kan det också vara tufft att kliva in i slutspelsserien, medan lagen som tar sig till det mer avgörande SHL-kvalet kanske kan spela mer avslappnat.

Allt det här är rena spekulationer, men ändå värt att ha med sig någonstans i bakhuvudet när man funderar på speltips inför det här skedet av den svenska hockeysäsongen. Ett möte som verkligen sticker ut direkt spelas mellan Timrå IK – som var några mål ifrån att faktiskt få spela hockeyallsvensk final – och fyran BIK Karlskoga. Båda lagen sågs som topplag nästan hela säsongen.

Efter 50-talet spelade omgångar i grundserien kan man tycka att vi borde ha en tydlIG indikation på vilka som är bäst, och vilka som förtjänar att faktiskt få slåss om SHL. Men upplägget är också som det är, och det handlar om att prestera i mars månad. Om man inte gör det är hela säsongen vaskad.
Annons:

Timrå IK är ett bättre lag

Timrå IK hade en tung avslutning på säsongen i grundserien, och tappade sin chans att sluta topp två efter att man förlorat ett par nyckelmatcher och därigenom släppt iväg Modo Hockey. Det var ett snöpligt sätt att avsluta den fasen av säsongen, men vi tror inte att det ska påverka laget för mycket.

Det man har sett med det här laget under hela säsongen är som sagt att de hör till i toppen av serien, och med tanek på att man varit uppe och nosat på SHL flera gånger sista säsongerna är det också en organisation som är redo för det steget. Timrå IK har självbilden av att man ska spela ett steg upp.

BIK Karlskoga är inte riktigt på den nivån än, och även om klubben har en hel del spännande på gång tycker vi att det är för tidigt för att man ska kunna ta nästa steg. Vi har också svårt att se hur man skulle klara sig i varken playoff mot förloraren i hockeyallsvenska finalen eller nästjumbon i SHL. Där är man inte riktigt än – eller hur?

Därför rekar vi Timrå IK att vinna (ordinarie tid) till 1,86 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Timrå IK vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,86
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19:00, onsdag 11/3
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

 
Annons:


Annons: