Speltips inför Timrå IK – IK Oskarshamn 27/3: Direktkval till SHL

Simon Pålsson Publicerat: 27 mars 2019

Hos spelbolagen verkar det finnas en tendens att underskatta gästande IK Oskarshamn inför playoff mot Timrå IK. Speltips inför första mötet den 27 mars finns här.


Annons:
Hos SHL:s officiella bettingpartner Betsson får ni en välkomstbonus om 100% upp till 2 500 kronor. Hämta den här!

Annons:

Timrå IK hade en tung säsong i SHL och var egentligen aldrig riktigt nära att klara sig kvar utan att behöva kvala. Känslan är att föreningen har ett eller två snäpp kvar för att verkligen kunna konkurrera på allvar, men befinner sig väl någonstans i det eviga mellanlandet mellan för bra för Hockeyallsvenskan och lite för svaga för SHL.

Men efter en lång grundserie – som alltså slutade med jumboplats i tabellen – är det nu dags att steppa upp igen. Nu har laget inte spelat match på närmare två veckor och det ställer vissa frågetecken kring matchformen och matchtempot. Är Timrå IK redo för vad som väntar?

Kvalserien – eller direktkvalet till SHL som det också kallas – spelas i bäst av sju matcher där laget från SHL har fördelen av att inleda på hemmaplan och därmed spela fler matcher inför sin egen hemmapublik om matchserien går över sju matcher. Det är väl egentligen det som talar för Timrå IK. I övrigt tror vi att de kan få det tufft mot IK Oskarshamn.

Underskatta inte gästerna

Hos spelbolagen är det Timrå IK som är solklara favoriter inför den här matchserien och hela den svenska bettingmarknaden verkar ense om att det är Timrå IK som spelar SHL nästa säsong. Visst, det låter lite märklgit att IK Oskarshamn ska spela SHL, men vi har sett liknande lag (däribland Karlskrona HK) ta samma resa väldigt nyligen.

Dessutom har IK Oskarshamn sett otroligt starka ut under hela säsongen, med ett fantastiskt målvaktsspel och en offensiv som i sina bästa stunder håller SHL-klass. Det visade laget inte minst i playoff, den hockeyallsvenska finalen, där AIK besegrades med 3-2 i matcher efter att IK Oskarshamn i ärlighetens namn borde ha avgjort tidigare.

Här tror vi att energin är bättre hos gästerna och en skalp direkt är inte omöjligt.

IK Oskarshamn att vinna matchen (inklusive övertid) ger 3,20 gånger såsen hos Betsson och synas med ett leende på läpparna.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 2500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  IK Oskarshamn vinner (inklusive övertid)
Odds:  3,20 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson
Spelstopp:  19:30, onsdag 27/3
TV:   tvtolv logo  cmorelivetva logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: