Speltips inför Timrå IK – Oskarshamn IK 4/4: Vilka tar initiativet i SHL-kvalet?

Simon Pålsson Publicerat: 4 april 2019

Timrå IK har pressen på sina axlar inför match fem i SHL-kvalet mot IK Oskarshamn. 2-2 i matcher inför den 4 april 2019.


Annons:
Hos SHL:s officiella bettingpartner Betsson får läsare hos Spelbloggare.se en unik välkomstbonus om 100% upp till 1000 kronor. Hämta den här!

Annons:

Då är det äntligen dags för den riktigt, riktigt avgörande fasen i SHL-kvalet mellan Timrå och Oskarshamn. Precis som mötet mellan Leksand och Mora har det här gått och blivit en väldigt, väldigt jämn historia.

Fyra matcher in i matchserien ser vi 2-2 på resultattavlan där IK Oskarshamn, som faktiskt var ordentligt nederlagstippade inför kvalet, har imponerat lite mer spelmässigt i våra ögon. Laget har i båda sina förlustmatcher varit bra med och borde i ärlighetens namn vunnit någon, men har dessutom varit urstarka på hemmaplan med två raka vinster.

Senast slutade det hela 5-2 till Oskarshamn i en match där laget ännu en gång visade sig vara seriösa med målsättningen att nå SHL. Det går att argumentera hur länge som helst om att Timrå är en mer traditionstyngd klubb, men just nu är frågan om inte Oskarshamn är mer av ishockeyns framtid? Formen indikerar hur som helst på att laget har goda chanser att nå SHL nästa säsong.

Det här kan avgöra allt

Med 2-2 i matcher så här långt gör det att match fem blir väldigt, väldigt viktig för båda lagen. Det lag som går segrande ur striden på torsdagskvällen kommer också sätta sig själva i förarsätet inför fortsättningen och då ha egentligen allt i egna händer inför match sex. För Oskarshamn hade en seger inneburit att laget kunnat avgöra allt inför sin hemmapublik i nästa omgång till helgen.

Vad vi vet är hur som helst att det väntar minst en match till i det här SHL-kvalet och det skadar inte. Så här långt har vi varit väldigt rätt ute i våra analyser inför matcherna och inför torsdagens möte har vi en god känsla ännu en gång.

IK Oskarshamn att vinna matchen – antingen efter full tid eller efter förlängning – ger hela 2,60 gånger pengarna hos Betsson och det känns som ett bra spel. Med tanke på att laget vid två raka tillfällen varit snornära (ja, det är ett bra ord i det här sammanhanget) att få med sig en seger hem måste det lossna snart. Väl? Det blir hur som helst vårt spel.

Annons:
  Rygga spelet hos betsson – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  IK Oskarshamn vinner (inklusive övertid)
Odds:  2,60 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson
Spelstopp:  19:30, torsdag 4/4
TV:   tvtolv logo cmorelivetva logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: