Speltips inför Timrå IK – Södertälje SK 6/12: Fredagsmatch

Simon Pålsson Publicerat: 6 december 2019

Timrå IK är oundvikligen favoriter inför matchen mot Södertälje SK i HockeyAllsvenskan på fredagskvällen.

Annons:

På fredagskvällen fortsätter traditionen med att en handfull matcher från HockeyAllsvenskan ska reta vår aptit lite efter den helg som väntar. Den här gången tänker vi inte undgå att knipa tag i spelvärdet inför matchen mellan Timrå IK och Södertälje SK.

I våra ögon är det här ett möte mellan två lag som håller helt olika nivå, inte bara nu utan generellt under hela inledningen på säsongen. Med tanke på att det ändå har spelats 27 omgångar går det att med foga hävda en hel del saker med säsongsinledningen som en slags grund.

Timrå IK är givna i toppen och har inte mer än fem poäng upp till andraplatsen, där BIK Karlskoga just nu finns. IF Björklöven är ytterligare fem poäng högre upp i tabellen och känns snäppet hetare som lag, men att Timrå IK är i toppen för att stanna ser vi som en självklarhet.

Södertälje SK däremot ligger i bottenskiktet och kommer med stor sannolikhet att behöva sikta på att hamna på säker mark i första hand. Det blir hela målet med den här säsongen, på gott och på ont.

Med det sagt vann Södertälje SK faktiskt höstens andra möte mellan lagen, då med 3-1 på hemmaplan. Revansch att utkräva för hemmalaget här alltså.

Annons:

Jonathan Dahlén imponerar fortsatt

Det finns såklart många förklaringar till att Timrå IK lyckats hålla sig i toppskiktet av tabellen under hela hösten, men om vi ska koka ner det till en eller två spelare måste vi såklart lyfta från forwardsduon bestående av Jonathan Dahlén och Albin Lundin.

Som läget är just nu har båda skrapat ihop 35 poäng vardera och ligger därmed bakom mestadels av poängen som görs i offensiv väg för Timrå IK. Jonathan Dahlén, som föga förvånande jagas av flera klubbar i SHL ,toppar också den interna skytteligan med 14 mål. Det imponerar.

Det här går att jämföra med Södertälje SK, som nu ligger på minus i total målskillnad och som saknar givna individuella stjärnor. Det är en av flera delförklaringar till att man nu ligger bara två poäng från Mora IK på negativ kvalplats. Det kan alltså vara en säsong som slutar med att man måste kvalspela för att hålla sig kvar i Hockeyallsvenskan

Att det är klasskillnad mellan lagen kan ingen undgå att tycka. Det mesta talar för hemmalaget här och faktum är att oddset fortfarande är högst spelbart i våra ögon.

Timrå IK vinner spelas till 1,60 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Timrå IK vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,60 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19:00, fredag 6/12
TV:   cmorelivetva logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 
Annons: