Speltips inför Tingsryds AIF – IF Björklöven 13/11: Bra bortaläge

Simon Pålsson Publicerat: 13 november 2019

IF Björklöven måste gälla som klara favoriter när man nu kan ta över serieledning borta mot Tingsryds AIF i HockeyAllsvenskan.

Annons:

Som det ser ut i årets upplaga av Hockeyallsvenskan står vi inför en jämn säsong i mitten, med ett par lag som dominerar i toppen och ett par lag som är riktigt svaga längst ner. Med andra ord en säsong ungefär precis som alla andra säsonger i denna underbara serie.

Inför säsongen kändes det som att det fanns ett stort vakuum att fylla och att det inte riktigt var givet vilket eller vilka lag som skulle ta hand om initiativet. Men nu har serien hunnit sätta sig.

Det går enkelt att konstatera att IF Björklöven är ett av lagen som är i toppen för att stanna, mycket tack vare den briljante målvakten Joe Cannata med sin räddningsprocent på över 94 procent. Det är överlägset bäst i serien. 398 räddningar i sig är en galen siffra efter 16 spelade matcher.

På det hela taget har IF Björklöven sett starka ut och måste gälla som favoriter borta mot Tingsryds AIF. För deras del ser det ut att bli en stabil säsong i mitten. Det är redan nu sju poäng ner till negativt kval och bara ett par segrar bort hägrar en sjätteplats. En klassisk mittensäsong? Ja, det känns så.

Annons:

Dags att vakna igen

Om vi bara isolerar den här säsongen till de inledande månaderna kunde vi snabbt konstatera att det här var IF Björklövens säsong. Det mesta såg väldigt bra ut och poängen fullkomligt haglade in. Det tog inte lång tid innan man både tog tag i taktpinnen poängmässigt och spelmässigt.

Men på senare tid har det sett lite, lite sämre ut för IF Björklöven. Ie n tight serie med många formstarka lag har det straffat sig något i tabellen, även fall man fortsatt ligger som lag nummer två. Men det tätar till sig betänkligt och då blir det också skarpare läge.

Men med det sagt är formen på intet sätt bedrövligt. Förlusterna på sistone, två till antalet förra veckan, har kommit borta mot galet formstarka Modo Hockey och svårspelade Västerås i en svag insats. Det är ingenting vi tänker lägga för mycket fokus på.

Vår känsla är snarare att man åker till den här matchen med goda förhoppningar om att studsa tillbaka och ta en ny viktig vinst. Det är två poäng upp till BIK Karlskoga i serietopp och med tanke på att man har en match mindre spelad kan IF Björklöven faktiskt ta över som serieledare igen redan den här kvällen.

IF Björklöven att vinna spelas till 2,03 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:
Odds:  (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19:00, onsdag 13/11
TV:   cmorelivetva logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 
Annons: