Speltips inför Västervik – Södertälje 6/3: Sista chansen i Hockeyallsvenskan

Simon Pålsson Publicerat: 3 mars 2020

Södertälje SK har ett bra utgångsläge inför kvalserien, men behöver avsluta grundserien med en vinst för att säkerställa sin placering i tabellen. Vi rekar inför mötet med Västerviks IK.

  Spela vårt speltips hos Unibet!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Hockeyallsvenskan är framme vid sin allra sista omgång, som alltså spelas fredagen den 6 mars runt om i landet. Det kommer att vara en full omgång som summerar och avslutar hela den första delen av säsongen. Det är också en viktig omgång för ett par lag.

I de allra flesta fallen vet vi precis hur det kommer att sluta. Kristianstads IK gör AIK Hockey sällskap till kvalet mot Division 1-lagen och på den andra sidan är det redan klart att IF Björklöven troligen får möta Modo Hockey i den hockeyallsvenska finalen.

Men hur ser det ut i mitten? Det är en stor, jämn gegga med lag som inte riktigt har kunnat definiera sin säsong som önskat. Två lag som hör hemma i den här smeten är Västervik och Södertälje SK.

Södertälje SK ligger femma och ska göra allt i sin makt för att försvara den platsen, men kan realistiskt nog faktiskt tappa två placeringar. Om så blir fallet är drömmen om SHL i stort sett död för Södertälje SK, som med en femteplats faktiskt ha en reell chans att nå toppen av kommande kvalserietabellen.

Annons:

Vi rekar målspel

Samtidigt kan vi jämföra med situationen för Västerviks IK, som haft det tyngre under säsongen och som ser ut att kunna missa kvalserien uppåt. Å andra sidan var förväntningarna inte enormt höga på det här laget – så i sig är det en väldigt stark säsong och utifrån sina egna förutsättningar ska laget vara nöjda.

Men spelarna är såklart tävlingsmänniskor och kan inte undvika att jämföra sig med andra. Som det ser ut nu kommer man att få spela kvalserien (och har där en liten, snudd på mikroskopisk) chans att nå SHL. Men för att inte riskera att tappa den platsen behöver man vinna här. Annars måste såväl Mora IK som Tingsryds AIF undvika att vinna med god marginal.

Med andra ord är det två lag som ogärna undviker att vinna här. Alltså två lag som väldigt gärna vinner matchen och tar tre viktiga poäng. Det gör att vi tror på mål, mål, mål – och mera mål än så.

Över 5 mål (asian handicap) spelas till 1,96 gånger krämen hos Unibet.
Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål (asian handicap)
Odds: 1,96
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00, fredag 6/3
TV:  cmorelivetre logo
Stream:  cmoreplay logo

 
Annons:


Annons: