Speltips inför Västervik – Södertälje 9/12: Mittenmöte väntar

Simon Pålsson Publicerat: 9 december 2019

Södertälje SK vann det första mötet mot Västervik den här säsongen och hoppas nu på en ny vinst i HockeyAllsvenskan när lagen gör upp igen.

Annons:

HockeyAllsvenskan dukar upp två intressanta matcher på måndagskvällen och naturligtvis finns det rekade speltips inför båda matcherna på sajten. Det känns som att det här är två drabbningar som har vad som krävs för att vi ska känna tillförsikt på förhand. Det kan minsann bli underhållning på två håll i det svenska seriesystemet på måndagskvällen.

I det här speltipset fokuserar vi på mötet mellan Västervik och Södertälje SK, ett möte utan en självklar favorit i våra ögon. Om vi ser till tabellen är det inte mer än en enda poäng mellan lagen och dessutom skiljer sig målskillnaden inte heller med mer än ett mål. Det vittnar om hur jämna man är. Det gör det också svårt att veta exakt vad vi ska förvänta oss på förhand. Vilka är favoriter? Vilka tar kommandot?

Traditionellt är det en stor fördel att spela på hemmaplan, men i det här fallet rör det sig inte heller om någon vidare lång resa för bortalaget. Här är det två lag som också känner varandra relativt bra, varpå den överraskningsfaktorn också försvinner. Det får man inte glömma bort.

Annons:

Södertälje SK hoppas på vinst

Om vi ser till tabellen är det alltså två väldigt jämna lag och inte heller om vi spanar in den specifika formen går det att påstå att det ena laget är mycket bättre än det andra. Södertälje SK har i för sig gjort tre ganska starka insatser på slutet, även fall man föll med 6-3 borta mot topplaget Timrå IK sist. Hemma mot bottenlagen AIK och Mora IK blev det enkla, stabila vinster dessförinnan.

Det kan vi jämföra med Västervik som föll hemma mot Västerås senast, men som innan dess vann borta mot topplaget MODO Hockey med hela 4-1. Där visade man att man har en väldigt hög högstanivå. Det är dock oförmågan att prestera i match efter match som gör att man fortsatt ligger på den nedre halvan i tabellen.

Det här blir andra gången den här säsongen som lagen gör upp. Det första mötet spelades i Södertälje med vinst för hemmalaget som följd. Då slutade matchen hela 4-1. Vi kan väl räkna med att det återigen blir en målrika historia – det är den typen av spel båda lagen spelar med – men att hitta en favorit känns desto svårare.

Över 5 mål (asian handicap) spelas till 1,83 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:   Över 5 mål (asian handicap)
Odds:  1,83(Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19:00, måndag 9/12
TV:   cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: