Speltips inför Västervik – Vita Hästen 8/3: Klar favorit

Simon Pålsson Publicerat: 7 mars 2019

Det är inte bara motivationen som fäller avgörandet när Västerviks IK tar sig an HC Vita Hästen i Hockeyallsvenskan den 8 mars 2019. Klasskillnaden är också tydlig.


Annons:
Hos Betsson får ni en välkomstbonus om 100% upp till 2 500 kronor. Hämta den här!

Annons:

Efter en lång säsong är vi äntligen framme vid det allra sista avgörandet i Hockeyallsvenskan. Det är nu grundserien ska avslutas, summeras och så sakteliga läggas till handlingarna. Det är slutet på en del av säsongen, men också startskottet på en helt annan.

Det är väl egentligen nu det blir riktigt, riktigt roligt med svensk ishockey? Den här delen av säsongen – den sista, helt avgörande delen – är otroligt spännande på olika ställen i seriesystemet där samtliga matcher gäller någonting. Det kan man väl egentligen också säga om den avslutande omgången i grundserien.

Med det sagt har HC Vita Hästen ingenting att spela för inför sin sista match i Hockeyallsvenskan den här säsongen. Laget ligger hopplöst sist i tabellen och det har egentligen bara varit en tidsfråga innan laget skulle klappa ihop ännu mer. Det är tydligt att de inte håller måttet riktigt och nu måste de försöka vässa formen inför vad som komma skall.

Motivation och klass

Det finns ett gammalt slitet sportuttryck som lyder motivation slår klass och vanligtvis ligger det faktiskt en hel del i den slitna klyschan. Men den här gången är det inte bara motivationen som kommer att fälla avgörandet, klassen kommer också att spela.

För faktum är att Västerviks IK inte bara är ett betydligt bättre lag än dagens motståndarjumbo. Det är också så att hemmalaget har mycket mer att spela för. Det som krävs här är en komfortabel vinst, gärna med ett par puckar, för att en plats till kvalserien ska vara säkrad. Ett poängtapp riskerar att platsen tappas till närmast jagande lag, som alltså är Södertälje SK.

Med lite tur kan Västerviks IK rent av lyfta en placering i tabellen, men då är det alltså en komfortabel vinst som gäller. Det räknar vi också med att laget tar.

Västerviks IK -1,5 spelas till 1,76 gånger krämen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 2500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Västerviks IK -1,5
Odds:  1,76 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson
Spelstopp:  19:00, fredag 8/3
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: