Speltips inför VIK Västerås – AIK 17/10: Tungt möte i Hockeyallsvenskan

Simon Pålsson Publicerat: 17 oktober 2018

AIK är i vild jakt på att ta sig hela vägen upp till SHL, men formen är lite på dekis inför onsdagens möte med VIK Västerås i Hockeyallsvenskan.

Annons:

Vi är fortfarande bara 8-11 omgångar in i den här säsongen och det är inte helt enkelt att se vilka lag som faktiskt kommer att finnas med hela vägen in i mål. De lag som däremot redan nu har signalerat att de ämnar slåss om en plats i SHL är Modo, AIK och Oskarshamn. Där har vi tungviktarna på allvar.

Med tanke på strukturen i laget och alla förutsättningar som ändå finns att tillgå i klubben känns faktiskt AIK som en klubb som nu borde kunna ta steget upp i svensk elithockeys stora finrum, SHL. Det är på många sätt där klubben hör hemma och laget bör kunna ta fler steg i sin utveckling genom att ta steget upp där.

Tillsammans med Modo och Oskarshamn har laget redan nu kopplat grepp om en topplacering i Hockeyallsvenskan den här säsongen, men som bekant är det en fortsatt lång väg att gå för att ta sig till SHL. Det går på intet sätt att slappna av än och fortfarande gäller det att spetsa formen när det gäller som mest senare i vår.

Västerås är svårslagna på hemmaplan

På onsdagen väntar det svårslagna laget VIK Västerås på bortaplan och för AIK:s del är det i den här typen av matcher som det kan svikta lite med motivationen. Det går inte direkt att beskylla det här för att vara säsongens allra sexigaste match och lite upp till bevis får vi nog kalla det här.

På nio matcher har Västerås faktiskt bara fyra vinster, men har å andra sidan ett par insatser som verkligen sticker ut. 10-3 hemma mot IK Pantern gav eko ut i hockeysverige. I sin senaste match var laget också millimeter från att ta poäng av serieledande Modo, så höjden är på plats.

Samtidigt har AIK bara två vinster på sina fem senaste och att det raka spelet på laget bara ger 1,95 hos flera spelbolag känns på tok för lågt. Vi tror på en jämnare match.

X (oavgjort) spelas till 4,45 gånger krämen hos Betser.

Annons:
  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kronor omsättningsfritt!

Annons:

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  4,45 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser
Spelstopp:  19:00, onsdag 17/10
TV:   spoartkanalen logo [cmorelive5]
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: