Speltips Karlskoga – Mora 2/10: HockeyAllsvenskan

Simon Pålsson Publicerat: 2 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

BIK Karlskoga och Mora IK har förhoppningar om spel i SHL, och nu möts lagen i HockeyAllsvenskan den 2 oktober 2020.

  Rygga vårt speltips hos unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

HockeyAllsvenskan är åter tillbaka, och fredagens fulla omgång bjuder inte minst på det namnkunniga mötet mellan BIK Karlskoga och Mora IK, två klassiska lag i den hockeyallsvenska kontexten numera.

Det blev som bekant en väldigt märklig säsong förra året, och det var många lag som hamnade i kläm och som verkligen känner en frustration för hur det slutade. BIK Karlskoga är ett av lagen, efter att man gjort en bra säsong och gällde som en outsider inför playoff-spelet.

Med 98 poäng på 52 omgångar hade man en bra poängskörd, och 191 gjorda mål framåt visar också vilken typ av hockeylag BIK Karlskoga var den säsongen. Det hade, med en bra plankträff i slutspelet (om vi får kalla det så), kunnat bära hela vägen till SHL.

Men precis som för alla andra lag blev den delen av säsongen inställd, och BIK Karlskoga är kvar i HockeyAllsvenskan. Man har nu lyckats behålla delar av truppen och gäller som en spännande kandidat inför säsongen, men man är svårbedömda. Det är ofta så på den här nivån.

Hur var förra säsongen för Mora IK då? Jo, man hade det ganska tungt och slutade faktiskt först som lag nummer nio i tabellen. SHL-drömmen dog ganska tidigt och att man släppte in hela 166 mål vittnar om stora brister i defensiven. Det är högst tveksamt om man lyckats lösa det där inför den här säsongen.

Odds på överspelet

BIK Karlskoga har inte hunnit spela någon match den här säsongen, och det är premiär som nu står för dörren. Det är det för övrigt för båda lagen, och för hela ligan inför den här spännande helgen.

Men under försäsongen har BIK Karlskoga spelat ett antal vänskapsmatcher, och den senaste var mot just Mora IK. Då gällde BIK Karlskoga som klara favoriter på förhand, men förlorade med hela 1-4. Ganska oroväckande.

Förra säsongen spelade BIK Karlskoga och Mora IK också återkommande målrika matcher mot varandra, sånär som på det viktiga mötet i den 48:e omgången som Mora IK vann med 2-1 på hemmaplan. Annars var överspelet mycket gångbart.

Där kommer jag också att landa den här gången.

Över 5 mål (asian handicap) spelas till 1,61 gånger smeten hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 5 mål (asian handicap)
Odds: 1,61
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00, fredag 2 oktober 2020
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: