Speltips Kristianstad – AIK 4/1: Bottenmöte

Simon Pålsson Publicerat: 4 januari 2021

Kristianstad IK har haft en tung inledning på säsongen och gäller som underdog mot förra säsongens krislag AIK Hockey den 4 januari 2021.

Kristianstads IK - AIK Hockey

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har inte spelats fullt med omgångar under inledningen av HockeyAllsvenskan, men man kan tydligt ana skiftningar och tydliga skiktningar i den tabell som nu råder efter att 2020 har gått över i 2021.

Men schemaläggarna har en hel del att stå i för att få ordning på det spelschema som har haltat betänkligt under inledningen på säsongen.

Väsby IK och BIK Karlskoga, nästjumbon och trean i tabellen, har båda spelat 28 matcher vardera och det är flest av alla. Tanken var att lagen skulle ligga ungefär där efter så här pass många månader med hockeyallsvenskt spel. Men så har inte blivit fallet.

Allra färst matcher har Kristianstads IK spelat, som bara har 21 matcher innanför västen. Det är en av förklaringarna till att skåningarna nu ligger sist. Det blir helt enkelt lite orättvist att bedöma utifrån det.

Å andra sidan har man bara 19 poäng och ett riktigt svagt poängsnitt, ett poängsnitt som i sig räcker för att ligga som jumbo.

Full fart framåt

Kristianstad IK hade en ganska fin trend för ett par veckor sedan och vann ett par tunga matcher, mot lag från den övre delen av tabellen. Men efter det har skåningarna radat upp ett par tunga förluster och problemet är fortfarande antalet insläppta mål.

Men den här måndagen spelar man hemma mot ett AIK Hockey som man rimligen bör kunna ha en bra chans mot. Därför ser jag framför mig hur Kristianstad IK försöker gå på knock och spela en offensiv ishockey från start.

AIK Hockey har varit klart bättre under den här säsongsupptakten och är ett lag som kan vara underhållande att se på, då man spelar offensiva matcher.

Över 5,5 mål spelas här till 2,00 gånger smeten hos Unibet.

Speltips:

Speltips: Över 5,5 mål
Odds: 2,00
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00, måndag 4 januari 2021
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: