Speltips Kristianstad – Björklöven 4/12: Tre viktiga

Simon Pålsson Publicerat: 4 december 2020

Tre viktiga poäng för IF Björklöven är vad man siktar på inför mötet med Kristianstad IK i Hockeyallsvenskan den 4 december 2020.

IK Kristianstad - IF Björklöven

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen


Det var lite av ett vägskäl inför den här säsongen för toppklubben IF Björklöven, som efter sju sorger, åtta besvikelser och sjuttioelva otursfaktorer kanske inte skulle orka resa sig ännu en gång inför det här året.

Förra säsongen slog IF Björklöven som bekant poängrekord i HockeyAllsvenskan, men fick ändå inte chansen att spela i SHL inför en här säsongen. Faktum att man inte ens fick chansen att spela slutspelsfasen, alltså kvalspelet, för att nå högstaligan. Detta när coronan kom och tog död på hela säsongen.

Det fanns därmed en oro inför den här säsongsstarten att IF Björklöven inte skulle orka ha kvar samma motivation och att många tunga spelare skulle lämna, men faktum är att Umeålaget verkligen fått ordning på det igen.

IF Björklöven imponerar väldigt mycket med 41 poäng på 18 matcher och även om trenden är aningen negativ på slutet måste man säga att det här är laget som imponerar klart mest.

Timrå IK har visserligen ett bättre poängsnitt, men detta över färre matcher och det har ändå varit IF Björklöven som har haft störst höjd hittills. Det faktum att man var så starka förra året gör också att jag litar blint på IF Björklöven.

IF Björklöven bör vinna

Efter diverse problem med corona i en del lag ser det nu ut att bli lite mer av en full omgång i HockeyAllsvenskan snart igen, men i pandemitider kan man inte lova någonting och snabbt svänger det åt ett annat håll.

Men vad vi vet är att IF Björklöven spelar borta mot skånska Kristianstads IK på fredagen, och att man gäller som solklara favoriter.

Skåningarna är klart sist i tabellen, om än bara med 16 spelade matcher, men det mesta pekar på att man kommer vara kvar där. Det är med AIK Hockey och Väsby IK som man ska slåss om att få stanna kvar utan kvalspel till våren.

Därför bör IF Björklöven städa av det här motståndet och ta tre viktiga poäng för att bibehålla det höga poängsnittet som man redan har skaffat sig.

IF Björklöven vinner spelas till 1,42 gånger såsen hos Unibet.

Speltips:

Speltips: IF Björklöven vinner (ordinarie tid)
Odds: 1,42
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00, fredag 4 december 2020
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: