Speltips Kristianstad – HV71 11/2: Fördel bortalaget

Martin Efvergren Publicerat: 11 februari 2022

Tabellfemman Kristianstad IK tar emot serieledarna HV71 i Hockeyallsvenskan. Matchen spelas den 11 februari 2022 med nedsläpp kl 19:00.

Kristianstad – HV71

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kristianstad svarade för en stark insats då man bröt en tre matcher lång förlustsvit i Hockeyallsvenskan i onsdags. Tack vare en stark tredjeperiod kunde man besegra Västervik på bortais med hela 7-3. Islossningen kom i slutskedet av matchen där man vann den sista perioden med 4-1.

Dessförinnan hade Kristianstad emellertid förlorat i tre raka matcher. Efter 7-2-förlusten mot Björklöven följde ett nästan två veckor långt uppehåll. Därefter blev det, med kort mellanrum, förluster mot Tingsryd hemma och AIK borta. Det ger att man nu står på 69 poäng efter 40 matcher och ligger på en femte plats med 12 poäng ner till sjuan AIK under slutspelsstrecket.

HV71 kommer också de från en klar seger då man vann med 8-2 hemma mot bottenlaget Vita Hästen i onsdags. Det var HV:s fjärde raka seger som gör att man spelat ihop 84 poäng på 38 matcher. Därmed toppar man Hockeyallsvenskan med tre poängs marginal ner till Modo samtidigt som HV har två matcher färre spelade.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

HV71 har höjt ribban

Det börjar dra ihop sig inför slutspel och kvalspel i Hockeyallsvenskan och HV71, som var det klart starkaste laget på pappret inför säsongen, har nyligen vässat truppen ytterligare. Den poäng- skridskostarke forwarden Myles Powell har värvats från Västervik och därtill är David Ullström tillbaka efter långtidsskada. Eller snarare var han tillbaka, men åkte på en huvudskada mot Vita Hästen och kommer eventuellt inte spel i den här matchen.

Hursomhelst har HV ett riktigt starkt lag och ser vi till tabelläget har man levt upp till de höga förväntningarna. Det är dock sällan som tränare Tommy Samuelsson varit nöjd med någon insats där man framförallt har problem att hålla en hög nivå genom hela matcher.

Problem har man också haft i de två senaste mötena mot Kristianstad. De möttes back-to-back i slutet av november och KIK gick segrande i båda mötena. Första vann de med 2-1 hemma och därefter med 3-2 i Jönköping. Säsongens första möte mellan de här lagen vann HV71 på hemmais på avgörande efter straffar i en match som slutade 4-4.

Det är alltså fördel Kristianstad i inbördes möten. HV var oerhört besvikna över förlusterna senast och lär komma revanschsugna till Kristianstad denna fredagskväll. Efter en sämre bakom sig är känslan att serieledarna har höjt ribban igen de senaste veckorna. Man har fyra raka segrar och man bör ha goda chanser till en femte raka här.

Kristianstad lär ha ett starkt hemmastöd och kommer sannolikt höja sig av det. Det här lär bli en intensiv och jämn batalj, men den individuella kvaliteten i bortalaget kommer sannolikt fälla avgörande. Mitt spel blir därför en rak tvåa, att HV71 vinner under ordinarie tid till 1.88 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: HV71 vinner
Odds: 1.88
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, fredag 11 februari 2022
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: