Speltips Kristianstad IK – BIK Karlskoga 10/11: Bra form vs Dålig form

Oskar Jörnevik Publicerat: 10 november 2021

Onsdagen den 10 november 2021 är det dags för skånelaget Kristianstad att gästas utav BIK Karlskoga. Hemmalaget har bra form medan gästerna är ur slag.

Kristianstad IK - BIK Karlskoga

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kristianstad startade hockeyallsvenskan på ett mardrömslikt sätt och hade efter sex omgångar inte kammat hem en enda pinne. Har nu poäng i sex raka matcher, där av fem är segrar efter fulltid. Det gör att KIK är placerade på en åttonde plats i tabellen och jag tror inte man stannar där. Gaths gubbar är bra, och framförallt är man skickliga hemma i Kristianstad. Fyra raka hemmasegrar är facit, dock har man mött AIK, Vita Hästen, Västerås och Tingsryd, kanske inte dom bästa lagen i serien men fyra raka segrar är alltid fyra raka segrar. Det var ett Kristianstad som löste kontraktet genom att kval slå Väsby förra året.

BIK Karlskoga är alltid bra, trots små medel. Har inför denna säsong höjt budgeten och det såg mycket bra ut i inledningen. Vann sex av dom sju inledande matcherna men har nu på slutet gått sämre. Bara en seger på dom fem senaste matcherna, då har tre av dom varit hemma i Nobelhallen. Uppehållet kom lägligt för Värmlänningarna då man gått på tunt med folk på senare tid då man både haft avstängningar och skador på nyckelspelare. Det är fortsatt ett par skador men till matchen mot Kristianstad har man fått in skickliga spelare in i laget.

Kristianstad har inte haft problem med offensiven på hela säsongen, har gjort hela 41 kassar och det är endast Björklöven och HV71 som är bättre. Det har framförallt varit defensiven, men på senare tid har den varit stabil och det finns egentligen ingenting att klaga på KIKs spel. Hemmalaget har ett stabilt powerplay som ligger över 20%, boxplay är inte det bästa men ligger runt 80%, vilket är godkänt för ett mittenlag. Gästerna är riktigt skickliga i specialteams, ett powerplay som är över 25% och ett boxplay som länge var 100%, men har på slutet hackat lite och är nere på dryga 80%.
PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

BIK bra koll på KIK!

Innan säsongen trodde jag KIK skulle bli ett mittenlag, varför? Jo, för att man har fått ihop ett bra lag på pappret. Nu när importerna har levererat för hemmalaget går det bra. Toppa det med inhemska spelare som Gustav Olhaver, Dennis Svensson och Malte Sjögren, då blir det bra. Tycker även Kristianstads backsida ser helt okej ut med spelare som Amil Krupic, Gustav Bouramman, Erik Flood och Rikard Olsen. Har även danska landslagskeepern Frederik Dichow i kassen. Nej, förblir spelarna i Kristianstad skadefria och ingen rycker i dom kommer det bli ett lag som absolut kan bli topp 10.

BIK har haft stora problem med skador och avstängningar i inledningen. Spetstänkta Henrik Larsson och Sebastian Collberg är på skadelistan. Viktigt för BIK är att Henrik Björklund kommer tillbaka i den formen han var i inledningen, enligt mig den bästa forwarden i ligan. Han utgör en riktigt bra kedja tillsammans med David Lindquist och David Lilja. Aleksi Rekonen och Gustaf Franzen håller även dom mycket hög allsvensk klass. BIKs backsida är bra men ganska tunn, har egentligen bara sju egna backar. Har dock lånat in Oscar Eriksson från Skellefteå och har skickliga backar i Arvid Aronsson, Johan Larsson och Wilhelm Westlund. I Lars Volden och Marcus Smed Hellgren har man i skrivande stund bästa målvaktsparet, men Lars Volden är på landslagsuppdrag.

Nej, BIK Karlskoga kommer inte förlora fem av sex matcher. BIK har krigat ner Kristianstad massvis med gånger. Karlskoga har tre raka segrar i Kristianstad och har vunnit fyra av dom fem senaste matcherna med skåningarna. När Betsson pröjsar en bra bit över två gånger degen på rak bortaseger går det inte hålla fingrarna borta. Trots att KIK har en bra form är det ett BIK Karlskoga som har det bättre spelmaterialet och är det bättre laget. Gasa Karlskoga! Lycka till!

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BIK Karlskoga vinner
Odds: 2,20
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19.00, onsdag 10 november 2021
TV:  cmorelivetva logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: