Speltips Kristianstad – Karlskoga 13/11: Bortafavorit

Simon Pålsson Publicerat: 11 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

BIK Karlskoga är klara favoriter borta mot Kristianstads IK fredagen den 13 november 2020 i den hockeyallsvenska serien.

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

HockeyAllsvenskan den här säsongen påminner mycket om SHL och samma problem som man har haft i den svenska högstaligan är det nu tydligt att man också har i den svenska andraligan.

Det som främst är ett problem är att tabellen haltar och att smittskyddsläget har gjort ett par matcher inte har kunnat spelats, och att lagen därmed har spelat olika antal matcher när vi nu är ett par veckor, eller snarare månader, in i den här säsongen.

Men det finns lag som ändå är väldigt enkla att läsa av. IF Björklöven dominerar i toppen precis som väntat, och det är nog inte många som är så förvånade av att Kristianstads IK är med i botten även den här säsongen. Det är kanske inte riktigt laget som har förmågan att dominera på den här elitnivån.

Kristianstads IK såg dagens ljus i HockeyAllsvenskan redan förra säsongen och hade det tufft att hävda sig då. Men då räddades man dels av att AIK Hockey var så svaga, men också av att säsongen stängdes av tidigare.

Den här säsongen har Kristianstads IK öppnat fortsatt svagt och ligger på plats 13 med elva poäng så här långt. Det säger sig själv att det inte räcker långt.

BIK Karlskoga har slagläge

Ett lag som däremot har etablerat sig som ett givet lag på hockeyallsvensk nivå senaste säsongerna är BIK Karlskoga, som ser ut att fortsätta på den inslagna vägen i år. Det ser ut att vara en bra bit upp till att man nu ska dominera i någon slags topp, men man kan ta sig till slutspelsfasen om man fortsätter så här.

Just nu ligger man sjua med 21 poäng. Nu har man i för sig spelat 15 matcher, vilket är flest av alla lag i tabellen. Men en vinst borta mot Kristianstads IK ger ett bra hopp och kan räcka för att ta sig förbi tre lag och upp på fjärdeplatsen.

Kristianstads IK vann faktiskt senast man spelade mot BIK Karlskoga och sett över fyra matcher var det här två lag som spelade oerhört offensiva matcher mot varandra. Men nu är min känsla är att BIK Karlskoga har en formtopp, samtidigt som skåningarna är direkt svaga just nu. Senast föll man trots allt med hela 1-9 mot Södertälje sK.

BIK Karlskoga vinner spelas till 1,94 gånger såsen hos Betsson. Då är det under ordinarie tid som gäller.

Kristianstads IK - BIK Karlskoga

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: