Speltips Kristianstad – Väsby 20/3: Ena foten i HockeyAllsvenskan

Simon Pålsson Publicerat: 20 mars 2021

Kristianstads IK är en enda vinst ifrån att säkra nytt kontrakt i HockeyAllsvenskan. Kan Väsby IK vända på underläget?

Kristianstads IK - Väsby IK

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det går att raljera över att stora delar av säsongerna i SHL och HockeyAllsvenskan, för att inte tala om HockeyEttan och NHL på andra sidan Atlanten, känns ganska meningslösa och tråkiga när det inte händer så mycket.

Men för att öka spänningen har man inför den här säsongen ändrat om i uppläget och i den här delen av säsongen är spänningen minst sagt på topp. De två sämsta lagen, Kristianstads IK och Väsby IK, gör upp i en direkt avgörande matchserie där vinnaren stannar och förloraren ramlar ner ett hack i seriesystemet.

Det är bäst av fem matcher som gäller och Kristianstads IK har visat att man har ett klart övertag på Väsby IK direkt, med två raka bortavinster i inledningen av matchserien.

I praktiken gör det här att Kristianstads IK bara är en enda vinst ifrån att säkra nytt kontrakt i HockeyAllsvenskan till nästa säsong, och detta trots att laget alltså slutade sist i tabellen. Det måste man ta och imponeras av. Snacka om att vara bäst när det verkligen gäller.

Faktum är att Kristianstads IK har vunnit fem av sex matcher mot Väsby IK den här säsongen och att man tydligt kopplat ett grepp om sitt motstånd.

Odds i HockeyAllsvenskan

Det är egentligen bara att själv försöka sätta sig in i hur spelarna i Kristianstads IK känner inför den här matchen. Man har uppenbarligen hittat ett väldigt effektivt sätt att vinna mot Väsby IK och uppenbarligen har man vad som krävs för att slå det här laget gång på gång.

Kristianstads IK har flertalet spelare som tagit kliv i den här viktiga delen av säsongen, däribland norrmannen Gustav Willman Borvik.

Men på ett individuellt plan borde Väsby IK ha spelarna som kliver fram i det här skedet, men så har inte blivit fallet. Förlust med 2-3 och förlust med 1-3 hittills gör att det plötsligt är HockeyEttan som ligger nära till hands för laget igen.

Nu tror jag att det blir mer åka av och att Kristianstads IK kommer att trivas med matchbilden. Dessutom vore det inte konstigt om Kristianstads IK åkte på ett par baklängesmål efter att ha varit väldigt effektiva två matcher i rad. Väsby IK har ett par mål på gång, det är känslan.

Över 5,5 mål spelas till 2,15 gånger såsen hos William Hill.

  Rygga spelet hos william hill – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 5,5 mål
Odds: 2,15
Bolag: William Hill
Spelstopp: 18:00, lördag 20 mars 2021
TV:  spoartkanalen logo
Stream: 

Jämför odds: