Speltips Modo – HV71 13/10: Klassikermöte

Simon Pålsson Publicerat: 13 oktober 2021

För ett antal säsonger sedan var det SHL som gällde, men nu möts MODO och HV71 i HockeyAllsvenskan. Vi rekar med odds inför det första mötet.

Modo Hockey - HV71

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Så sent som säsongen 2015/2016 var det här två klubbar som spelade i SHL, innan Modo Hockey började vad som får beskrivas som ett förfall som klubb. Från att ha varit en talangfabrik med en säker plats i SHL har man nu varit ett lag på nedre halvan i HockeyAllsvenskan ett par säsonger.

Jag, och många med mig, gör nog ofta misstaget att man överskattar Modo Hockey lite med tanke på den närliggande historia som klubben ändå har. Med spelare som Näslund och Forsberg starkt förknippade med klubbemblemet är det klart att man också har en stark ställning i många hockeyälskares medvetande.

Men man måste se krasst på saker och ting, och då är prestationerna som Modo Hockey visat upp på senare år helt enkelt för dåliga. Det finns ärligt talat inte mycket som talar för att man ska spela i SHL snart.

Å andra sidan kan det vända snabbt och lag som IF Björklöven och Timrå IK är rena kvitton på att det går att hitta en snabb förändring om man hittar en vägvinnande strategi.

Men med det sagt är det någonting helt annat som står på andra sidan. HV71 har fina ekonomiska förutsättningar och bör kunna studsa tilbaka väldigt snabbt till SHL, utan att det ska märkas att man har varit borta.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

HV71 har fått upp ångan

HV71 gick in i säsongen som stora favoriter och har än så länge levt upp till förväntningarna på ett bra sätt. Efter fem omgångar står man nämligen på fem raka vinster – alla under ordinarie tid och därmed utan poängtapp.

HV71 har 22 gjorda mål och det ger ett fint målsnitt på över fyra gjorda mål per match.

HV71 har också släppt in så lite som 7 mål, och det finns det inget annat lag som kan matcha. AIK Hockey har 9 insläppta, BIK Karlskoga har 11 insläppta.

Samtidigt har progressionen varit tydlig hela tiden för hV71, som ser bättre och bättre ut. Då har man ändå spelat mot topplagen AIK (två gånger) och BIK Karlskoga (en gång) under inledningen ppå säsongen.

Modo må ha vunnit tre av sina fyra senaste, men i mina ögon måste man gälla som underdog även mot HV71.

HV71 vinner (ordinarie tid) spelas till 1.63 gånger insatsen hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: HV71 vinner (ordinarie tid)
Odds: 1.63
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, onsdag 13 oktober 2021
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: