Speltips Modo – Tingsryd 16/12: Toppen mot botten

Oskar Jörnevik Publicerat: 16 december 2022

Modo är överlägsen ledare av tabellen, möter nu ett formtoppat Tingsryd. Matchen spelas fredagen den 16 december med nedsläpp klockan 19.00.

Modo - Tingsryd

18+ år, spela ansvarsfullt, ​Stödlinjen.se​, Spelpaus.se. Läs fullständiga regler och villkor här

Oj, vad bra Modo är för tillfället, man leder tabellen överlägset efter 26 spelade omgångar på 66 pinnar. Inte nog med det har Modo också 14 raka segrar, och spelar otroligt fin ishockey. Modo har redan hunnit med att göra över 100 mål och bara släppt in 54. De senaste fem matcherna har Modo fått kämpat för sina treor och då har ändå schemat varit bland annat Västervik, Tingsryd och AIK, tre lag som i tabellen ligger långt ner.

Tingsryd har vaknat till liv nu, och det är på tiden. Det är fortsatt ett TAIF som ligger på kvalplats men har nu bara tre pinnar upp till säker mark efter vändningen uppe i Östersund under onsdagen. Många spelare var tillbaka från skador och då är Tingsryd ett bra lag. Formen på slutet har varit bra, då man har poäng i tre raka fighter och vunnit fyra av de sex senaste bortamatcherna.

Modo har ett kraftigt övertag på Tingsryd i de senaste matcherna, men matcherna på senare tid har varit otroligt jämna och tighta. Modo har 2-0 i matcher denna säsong, vinst i Örnsköldsvik med 5-2 och vinst i Småland med 2-0, dock har det varit jämna matcher spelmässigt.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Allsvenskans bästa offensiv

Modo har så här långt haft den bästa offensiven i serien och har fyllt på med lån från SHL, Lukas Wernblom och Theodor Niederbach. I skrivande stund har man viktiga Josh Dickinson och Riley Woods på skadelistan. David Bernhardt och Pontus Nässen ligger etta och tvåa i den interna, noterbart är att båda är backar. Spelar inte Modo i SHL nästa säsong så kommer dessa killar göra det.

Tingsryd hade hela tio man borta mot Karlskoga, fick sedan ett uppehåll på en vecka och då var spelare som Daniel Öhrn, Ryan Gropp och Jonathan Harju tillbaka i laget. Viktigt för Tingsryd i senaste matchen var att Daniel Sylwander fick in lite poäng på kontot. Eemeli Räsänen och Jacob Lundegård lastar mycket istid på backsidan och Tingsryd har ett lag som mycket väl kan hamna topp tio om det inte blir fler skador.

Modo är stora favoriter här, det köper jag till fullo. Men än för varje seger som går så kommer man närmare en förlust, senast var man ganska illa ute mot jumbon Västervik men löste två snabba mål i slutet. Tingsryd har varit bra på slutet och borde räcka en -2.5 lina här till mycket bra odds. Spelet blir +2.5 Tingsryd då jag tror man kommer spela jämt med Modo under fredagen.

  100 kronor gratisspel

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Tingsryd +2.5
Odds: 1.83
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 19:00, fredag den 16 december 2022
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: