Speltips Mora – AIK 29/9: Målspel

Martin Efvergren Publicerat: 29 september 2021

Det blev förlust i premiären för både Mora IK och AIK och nu ställs de mot varandra i den andra omgången av Hockeyallsvenskan. Matchen spelas den 29 september med nedsläpp kl 19.00.

Mora – AIK

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Mora IK slutade på sjätte plats i Hockeyallsvenskan förra säsongen och i slutspelet blev man direkt utslagna av Björklöven. Den här säsongen är Johan Hedbergs manskap lite av en outsider som mycket väl kan utmana om en ännu bättre placering än förra säsongen.

Truppen är fortfarande ung och utvecklingsbar men med mer erfarenhet efter förra säsongens, överlag, fina insatser. I premiärmatchen fick man dock inte resultatet med sig trots att man spelmässigt dominerade stora delar av matchen. Bortamötet mot Vita Hästen stod 3-3 efter tre perioder och det var hemmalaget som sedan per omgående i förlängningen kunde avgöra matchen.

AIK slutade nio poäng efter Mora förra säsongen då man landade på en nionde plats i tabellen. Därefter slog man Tingsryd i åttondelsfinalen men blev sedan utslagna av Timrå i kvarten.

Tränare Anton Blomqvist tog över AIK under pågående säsong förra säsongen och höjde lagets prestationer och resultat ganska påtagligt. Nu får han leda laget från start och förväntningar är att man, åtminstone, ska vara bättre än förra säsongen.

I premiären ställdes man emellertid mot svårast tänkbara motstånd i den här serien då man var i Jönköping i mötte HV71. Där gav man storfavoriterna en rejäl fight men man tappade en 2-0-ledning till förlust med 3-2. Prestationen lovade dock gott för framtiden.

US OPEN – SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG FÖR TENNIS JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu för den som ska spela på US Open 2021. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målrik historik

Förutsättningarna inför det här mötet är jämna. Båda lagen tillhörde mittenskiktet av Hockeyallsvenskan förra säsongen och båda lagen har realistiska ambitioner om att utmana om en topplacering den här säsongen.

I kraft av hemmaplansfördel är Mora knappa favoriter. Ett spel på att Mora vinner matchen under ordinarie tid ger cirka 2.25 gånger insatsen.

Senast lagen möttes vann AIK med 2-1 men dessförinnan hade Mora 5 raka segrar. Samtliga de matcherna var också målrika då det gjordes minst 6 mål i alla dessa.

Mora var också ett av Hockeyallsvenskans målgladaste lag förra säsongen. Med 170 mål var man tredje bäst i serien men samtidigt släppte man in 165, vilket var alldeles för många för att kunna mäta sig med topplagen.

Känslan är att båda de här lagen kan ha något intressant på gång och att de bör kunna vara bättre än förra säsongen. Med bara en match spelad är det dock svårt att dra några slutsatser.

Av premiären att döma är det viss fördel AIK. Mora släppte in gav bort för mycket mot Vita Hästen och var inte tillräckligt effektiva framåt. Men när man nu gör hemmapremiär utan publikrestriktioner tror jag att man kommer sätta full fart framåt och att utdelningen kan komma retroaktivt.

Mycket talar för att det här kommer bli en jämn batalj – och att det kommer göras en del mål. Mitt spel blir därför över 5.5 mål totalt till 1.73 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 5.5 mål totalt
Odds: 1.73
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 19:00, onsdag 29 september 2021
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: