Speltips Mora – HV71 15/12: Gästerna på G!

Oskar Jörnevik Publicerat: 15 december 2021

Onsdag den 15 december 2021 är det dags för mötet mellan Mora och HV71. Gästerna är på uppgång efter en mindre fin period.

Mora IK - HV71

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Mora har efter en mycket tung period börjat vinna igen. Har krigat sig upp till en nionde plats i tabellen, vilket gör att hemmalaget får spela vidare om en SHL-plats om det står sig. Ett problem för Mora är målskyttet, det är bara jumbon Troja/Ljungby som gör mindre mål än vad Mora gör. Tre segrar på lagets fem senaste matcher är formen, dock har Mora inte gjort fler mål än tre i någon av dessa fem fighter. Mora har ett mycket spännande lag på pappret, och får coach Hedberg ihop det kan det bli mycket bra i slutändan. Målet för hemmalaget är en topp tio placering, som ger chansen att spela vidare efter säsongen till en SHL-plats.

HV71 är ligans bästa lag, i skrivande stund leder man serien igen. Slutet på november och i början på december var HV71 mycket svaga och hade fyra raka nederlag. Det forna SHL-laget har dock studsat tillbaka och slagit Modo och Björklöven på dem två senaste matcherna. HV71 gör allt för att lösa avancemang till SHL redan denna säsong, och spelar HV71 som man gjorde i inledningen av säsongen så kommer det troligtvis bli SHL i Jönköping år 2022. HV71 torskade dock senast gästerna mötte Mora, dock en match där HV var det spelförande laget.

Hemmalaget är ett av de lagen som skjutit flest skott på mål i ligan, men har ligans sämsta effektivitet, får Mora igång målskyttet kommer det bli en rolig säsong för dalmasarna. Hemmalaget har dock ett starkt powerplay, som ligger på dryga 23%. Boxplay-spelet är sämre, och Mora räddar knappt 80% av alla sina numerära underlägen. HV71 var länge det mest effektiva laget i serien, men har tappat täten och är numera endast femma på den rankingen. Gästernas powerplay är inte tillräckligt bra för stunden, en bra bit under 20%. Hv har det bästa boxplayet i hela ligan och löser över 83% av alla numerära underlägen.

VÄRLDENS MEST POPULÄRA SPELBOLAG! Vill du spela hos världens största spelbolag, som har odds på allt du kan tänka dig? Hos bet365 får du dessutom hela 1 250 spelkrediter som ny kund. Läs mer eller registrera dig här!

  Till bet365!

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Starka offensiver!

Mora har haft problem med skador under egentligen hela säsongen, men det börjar ordna upp sig. Mora har mycket fin offensiv med spelare som Lukas Wernblom, Johan Persson och Daniel Ljunggren, Wernblom har till exempel skjutit flest skott på mål i ligan, 105 stycken. Alexander Lavoie hämtades in från Västerås, kanadicken står noterad för tre matcher och inga poäng så här långt. Defensivt är det Axel Bergqvist som både levererar bäst och får mest istid. Steven Seigo är också ett starkt namn på backsidan.

HV71 har enligt mig det bästa spelarmaterialet i serien. Tunga skador på David Ullström och Simon Önerud dock. Har ligans skickligaste spelare i Tyler Vessel, iallafall om man kollar på antal gjorda poäng. Fredrik Forsberg följde med HV ner till allsvenskan och är en riktigt bra spelare på denna nivå. Värvningen av Tommi Huhtala är bra, finnen har gjort 15 poäng på 20 spelade matcher. Gästernas backsida är mycket bra, JVM-backarna i Victor Sjöholm och Emil Andrae bra spelare. Chad Billins och Nichlas Torp håller SHL-klass. Har två mycket fina målvakter i Johan Gunnarsson och Filip Larsson.

Mora är i helt okej form, men är lite för svaga för att vinna över HV igen. HV71 har lagt sin dåliga form bakom sig och är ett vinnande lag igen. Vinster över Modo och Björklöven har gett gästerna råg i ryggen. Raka tvåan blir spelet och oddset är bra. Fredrik Forsberg och Tyler Vessel kommer lika bakom ännu en seger. Lycka till!

  Rygga spelet hos bet365 – Hämta 1250 spelkrediter!

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Speltips:

Speltips: HV71 vinner
Odds: 1.75
Bolag: bet365
Spelstopp: 19:00, onsdag 15 december 2021
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: