Speltips Mora – Modo 27/1: Toppmatch

Oskar Jörnevik Publicerat: 27 januari 2023

Mora går lite under radarn i serien, möter nu ligaledande Modo under fredagen den 27 januari 2023, med nedsläpp 20.30.

Mora - Modo

18+ år, spela ansvarsfullt, ​Stödlinjen.se​, Spelpaus.se. Läs fullständiga regler och villkor här

Mora har gått riktigt starkt i årets upplaga av Hockeyallsvenskan, mycket tack vare att man har två formationer som bara sprutar in mål. Mora ligger trea i tabellen och har inte förlorat på full tid sedan 14 december 2022. Mora har ett otroligt bra powerplay, där procenten ligger på dryga 31 %, där över 20 % ska anses vara godkänt. Mora kliver in i detta toppmöte med tio segrar på lagets 12 senaste matcher, och i den senaste matchen gjorde man en riktigt fin vändning mot AIK som gör att truppen blir ännu mer starka tillsammans.

Modo har varit seriens bästa lag, och är nu den största kandidaten till att avancera till SHL. Modo gör näst flest mål i ligan och släpper in minst, Modo har även ett mycket bra powerplay. Något Modo måste steppa upp i är boxplay, där ligger man riktigt taskigt till och har inte ens i närheten av 80 %. I senaste matchen mot Vita Hästen var Modo inte alls bra men fick ändå med sig två pinnar. Formen på slutet är på uppåtgående, så det är ett starkt Modo som kommer till Mora.

Det brukar nästan alltid bli bra matcher när dessa lag ställs mot varandra. Modo har två raka segrar under säsongen, och det är ett Modo som har vunnit de flesta matcherna mot Mora på slutet. Modo vann det senaste mötet med 6-3, och det spelade just i Mora, och det var en mycket härlig match att beskåda som neutral publik.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Otroligt stark spets

Mora har ett av de spetsigaste trupperna i ligan. Förstakedjan i Johan Persson, Fabian Ilestedt och Daniel Ljunggren gör mål nästan jämnt, andrakedjan i Kalle Miketinac, Axel Sundberg och Anton Heikkinen gör också mål nästan jämnt, där har Mora sex spelare som håller absoluta högsta klass. Olle Strandell gör blott sin andra säsong i Hockeyallsvenskan men är en back som håller hög allsvensk klass, det gör även norrbaggen Johannes Johannesen. Mora har två bra målvakter i Kari Piironen och Andreas Ljunggren.

Trots att Modo har en skada på Josh Dickinson och har skeppat Marenis till Örebro så är det ett Modo-läger som håller otroligt hög klass. Marcus Vela har kommit in och gjort det bra, Mikkel Aagard gör det otroligt bra, Riley Woods och Adam Pettersson gör det också mycket bra. Det är dock två defensiva herrar som ligger etta och tvåa i interna poängligan, det är David Bernahardt och Pontus Näsen, två herrar som kommer spela i SHL nästa säsong, oavsett om Modo går upp eller ej.

Detta är på förhand en match som kittlar lite extra, och lägg också till att nedsläpp är 20.30, vilket kan vara en perfekt nattmacka att följa i soffan. Det är två skickliga lag offensivt med fina powerplay, men också ganska begränsade boxplay. Jag tror på ett målkalas återigen, likt senaste matchen. Över 5.5 mål får vi till ett mycket bra odds. Mora har ett snitt på 5.5 mål i sina matcher under säsongen, Modo ligger på 5.7, jag tror stenhårt på över 5.5 mål i denna toppmatch.

  100 kronor gratisspel

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 5.5 mål
Odds: 1,94
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 20:30, fredag 27 januari 2023
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: