Speltips Mora – Södertälje 20/3: Fart och fläkt från Mora

Axel Sjödin Publicerat: 20 mars 2023

Mora levererade i det första mötet mot Södertälje då de tog ledningen i kvartsfinalen i Hockeyallsvenskan.

Mora - Södertälje

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det kom som en förvåning för många då Mora valde att möta ligafemman SSK över Karlskoga i Hockeyallsvenskans kvartsfinaler. Det vara bara en poäng som skilde dessa båda lagen åt i grundserien, medan Karlskoga var nästan tio poäng efter på sjätteplatsen, men Mora kände att de hade haft bra matcher mot just SSK och de levererade vad de lovat i öppningsmötet.

Anton Heikkinen gav hemmalaget en stabil tvåmålsledning i den första perioden och Mora fortsatte att gasa på tidigt i andra. De kom upp i en 4-0-ledning innan Södertälje kunde ge svar på tal. Öppningsmötet slutade 4-2 till Mora som därmed kopplade ett inledande grepp om slutspelsserien.

Mora höll ett imponerande högt tempo som malde ner motståndet inledningsvis och får vi se mer av det spelet så ska Mora ses som klara favoriter här. Södertälje kom dock in i matchen lite och kan åtminstone bära med sig det inför returen hemma Scaniarinken.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Mora har ett offensivt sparkapital

Ser man till resultaten tidigare under säsongen så kan man lite lättare få en förståelse i Moras val av motståndare. Mora har vunnit fyra av fem möten hittills under säsongen, vilket också är de fyra senaste mötena som lagen har spelat mot varandra.

Det lär svida lite extra för SSK:s del att just Heikkinen var så pass delaktig i vinsten senast då forwarden lämnade SSK för just Mora under förra säsongen. Att släkten är värst, som det brukar heta, visar sig även här. Med det sagt så har Mora också ett stort sparkapital i sin förstakedja med Daniel Ljunggren, Johan Persson och Fabian Ilestedt som dominerade för några månader sedan. De har inte varit lika vassa på senaste och stod bara för ett mål i öppningsmötet.

SSK tillhör förvisso ett av seriens bästa lag defensivt, men det fick vi inte se prov på i lördags. De saknar också klubbikonen Linus Videll inför slutspelet, vilket är ett tufft avbräck, men de ska kunna prestera bättre än vad de har visat hittills oavsett.

Mora får chansen att dra ifrån ytterligare då ännu en hemmamatch väntar i Smidjegrav Arena. De såg väldigt pigga ut offensivt och borde kunna nå ännu en nivå ifall deras förstakedja kommer igång. Vi spelar därmed på att Mora lyckas göra över 2,5 mål för 1.71 gånger pengarna hos Betinia

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Mora över 2,5 mål
Odds: 1.71
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:00, måndag 20 mars
TV: 
Stream:  cmoresport logo