Speltips Mora – Troja/Ljungby 3/12: Bra form!

Oskar Jörnevik Publicerat: 3 december 2021

Fredagen den 3 december 2021 är det dags för ett formstarkt Mora att gästas utav Troja Ljungby.

Mora IK - Troja/Ljungby

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Mora börjar sakta men säkert avancera i tabellen, ligger i skrivande stund på en tionde plats. Har under hela säsongen haft problem med skador och sjukdomar, men det har börjat ordna upp sig. Tog en riktigt stark seger borta mot HV71 under onsdagskvällen och formen är god för Dala-gänget. Tre segrar på deras fyra senaste matcher, och det är framförallt defensiven som ordnat upp sig. Mora är ett lag som innan säsongen var upphaussade av många experter, men har inte riktigt levt upp till förväntningarna, men nu när många spelare är tillbaka kommer Mora vara ett lag för topp 10, jag är helt övertygad om det.

Troja är nykomlingar i år, och ligger för tillfället sist i tabellen. Har en mycket svag form och har endast vunnit en av deras 12 senaste matcher. Har nu fem pinnar till säker mark och behöver vinna matcher för att inte tvingas kvalspela sig kvar i Hockeyallsvenskan. Troja har två segrar på sina 12 spelade bortamatcher och har svårt att hålla tätt, hela 44 insläppta mål på bortais. Troja har en bra spets, men en lite för svag bredd för att kunna etablera sig i serien.

Mora är seriens minst effektiva lag, trots många skott mot mål så sitter endast 8% i mål. Dock så är siffrorna i special teams helt okej, där lagets powerplay nästan är i 25% och ett boxplay som ligger på knappt 80%. Troja har faktiskt helt okej siffror trots att man är jumbo i tabellen. Ett powerplay som ligger på fullt godkända 20% och ett boxplay som inte alls är så risigt. Problemen i gästernas spel är defensiven, måste släppa in mindre mål, då snittet är nästan fyra insläppta mål per match.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Stark offensiv!

Mora har ett mycket bra lag på pappret när det kommer till det offensiva. Daniel Ljunggren är fortsatt mållös men har imponerande gjort 19 assist. Lagets bästa spelare enligt mig är Johan Persson, en riktig målskytt. Spelare som Lukas Wernblom, Bobby MacIntyre och Måns Carlsson har mycket hög kvalite inom sig. Backsidan är en aning tunn och Mora har spelat på sex backar länge då Viktor Amner varit skadad. Axel Bergqvist och Steven Seigo är två backar som lyfter mycket istid.

Troja har som sagt en bra spets i truppen, där Joakim Hillding enligt mig är en av de vassaste spelarna i ligan, snittat en pinne per match. Oscar Öhman går mot en bra säsong och Carl-Johan Sjögren är ett lokomotiv. Det är bara fyra spelare som gjort över 10 poäng för gästerna och då är det två backar, det håller inte i längden. Defensivt finns det skickliga spelare i Kevin Karlsson, Daniel Karlsson och framförallt Dennis Fröland.

Mora är i grunden bättre än Troja och har en mycket bättre form. Det gör att mitt spel i matchen blir Mora rak till ett mycket fint odds. Mora är som sagt ett lag för topp 10, kanske även topp sex. Spelare som Johan Persson, Daniel Ljunggren och Lukas Wernblom kommer göra livet surt för Trojas ganska tunna försvar. Troja har för svag spets för att kriga ner Mora i 60 minuter. Lycka till!

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Mora vinner
Odds: 1.83
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19.00, fredag 3 december 2021
TV:  cmorelivetva logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: