Speltips Östersund – BIK Karlskoga 25/1: Trötta tillställningar

Oskar Jörnevik Publicerat: 25 januari 2023

Östersund möter BIK Karlskoga, historiskt sett har det varit mycket trötta tillställningar mellan lagen. Matchen spelas under onsdagen den 25 januari 2023, med nedsläpp klockan 19.00.

Östersund - BIK Karlskoga

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Östersund gjorde en mycket stark start på säsongen som nykomlingar, men har på slutet varit ganska svaga och ligger ganska risigt till i tabellen. Laget har fallit ner till en elfte plats i tabellen och är nu endast tre pinnar från det negativa kvalet. Formen är inte heller något vidare för Östersund, då man på de tio senaste matcherna endast tagit sju pinnar och det är man sämst på i ligan. Östersund är i sina bästa stunder ett svårt lag att möta, då man spelar mycket på sin enormt fina skridskoåkning, blir ibland lurigt för lagen man möter.

BIK Karlskoga, eller Bofors som man också heter ligger i skrivande stund på en sjätte plats i tabellen. Vilket laget och ledningen är nöjda med då man varit otroligt skadefyllda genom hela säsongen. På pappret har Karlskoga ett bra lag och kommer troligen hamna på en topp sex placering. Formen för värmlänningarna är bra, då man har fyra raka segrar och verkligen fått till det offensiva spelet på slutet, vilket har varit ett problem under säsongen.

Lagen har möts två gånger under säsongen, och det har inte direkt varit några kioskvältare. Första matchen mellan lagen vann BIK Karlskoga med 2-1 uppe i Östersund efter ett mycket sent avgörande. I mellandagarna spelade lagen mot varandra och då vann Karlskoga på straffar med 1-0, efter en ganska tråkig historia om jag ska vara ärlig. Östersund har varit det bättre laget i båda matcherna, men alltså inte fått med sig någon vinst.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Poängstarka backar

Östersund har på pappret ett ganska intressant lag och framförallt två backar som troligen spelar i SHL nästa säsong. Offensivt är det Henrik Marklund som gjort flest mål på sina 13 kassar. Marklund tillsammans med Kimi Koivisto är de spelare som har varit bäst bland forwards. Defensivt är det framförallt Karl Johansson och Alexander Anderberg som sticker ut, de herrarna spelar troligen i SHL nästa säsong. Isak Mantler har en räddningsprocent på dryga 90, vilket får anses vara fullt godkänt.

Karlskoga har under säsongen haft en mycket lång skadelista, nu är den nere på 3-4 spelare. David Lilja har enligt mig varit lagets bästa spelare och ryktena säger att Lilja spelar i Luleå nästa säsong. David Lindqvist och Albin Eriksson har också varit bra för Karlskoga. Markus Modigs är en av de skickligare spelarna i laget, men har inte riktigt fått till det och varit utanför laget i ett par matcher. Backsidan är stabil med bland annat Henrik Larsson, Arvid Aronsson och Wilhelm Westlund. Målvakterna i Lars Volden och Marcus Hellgren Smed är riktigt bra.

Detta är en viktig match för båda lagen, Östersund vill dra ifrån bottenkollegorna medan Karlskoga vill befästa sin topp sex placering. Två av två matcher mellan lagen har varit riktigt tråkiga med få målchanser. Trots att BIK Karlskoga har varit riktigt bra offensivt på slutet tror jag man åker upp till Östersund med målet att grisa till sig en trea. BIK åker redan under tisdagen upp till Östersund. Under 5.5 mål ser jag som mycket troligt här, då det knappt blivit några mål mellan dessa lag historiskt.

  100 % – 100 kronor

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5.5 mål
Odds: 1,70
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, onsdag den 25 januari 2023
TV:  cmorelivefyra logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: