Speltips Södertälje – Björklöven 24/9: Kvällsmatch

Simon Pålsson Publicerat: 24 september 2021

Med nedsläpp så sent som 20:30 ska Södertälje SK och IF Björklöven öppna säsongen i HockeyAllsvenskan den 24 september 2021.

Södertälje SK - IF Björklöven

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Den första matchen i premiäromgången har nedsläpp redan 18:00 och lagom till den är färdigspelad är det dags för två potentiella topplag, Södertälje SK och IF Björklöven, att också kliva in i handlingarna.

Det här är två lag som vann sina båda respektive hemmamatcher mot varandra förra säsongen, men som ofta har spelat intressanta, underhållande matcher. Det är ett IF Björklöven som slåss i toppen konsekvent på sistone och ett Södertälje SK som kanske inte riktigt har räckt till hela vägen, men som är på övre halvan.

Med det nya slutspelssystemet i HockeyAllsvenskan, ett system som brukades första gången förra säsongen, är det väldigt viktigt att ta sig till slutspelsfasen i slutet av säsongen genom att sluta topp åtta i tabellen. Åtta lag går nämligen vidare till kvartsfinal.

Dit tog sig båda lagen förra säsongen, men för Södertälje SK tog äventyret slut direkt mot Västervik där man förlorade med 3-1 i matcher.

IF Björklöven däremot dominerade direket med 4-0 mot Mora IK i sin kvartsfinal, innan det krävdes sju matcher för att slå ut BIK Karlskoga i semifinalen. I finalen vägde man lite för lätt mot Timrå IK och förlorade med 4-1 trots att man vann första matchen.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

HV71 och Björklöven kan göra upp

Om vi frågar spelbolagen är det uppenbart att HV71 är storfavoriter inför säsongen och oddset på att man vinner tabellen är 1.70 gånger insatsen hos exempelvis Expekt. Det är ett ganska lågt odds med tanke på att vi har en lång, lång säsong framför oss.

Utmanarna är många, men det finns väl egentligen ingen självklar sådan. Det närmsta vi kommer är IF Björklöven på 9.00 gånger pengarna, men den stora skillnaden i odds vittnar om det enorma favoritskap som ligger på HV71.

För att IF Björklöven ska kunna stå upp bra här gäller att man håller i hela säsongen, och att man får en bra start. Vi har sett så många gånger att det är svårt att resa sig för lagen som får en dålig start.

Å andra sidan är det i slutet av säsongen det gäller och kanske är det dags för revansch för IF Björklöven?

I våra ögon känns det som att en tät match kan ligga nära till hands här och oddset på underspelet lockar, nu när lagen inte riktigt kommit igång än.

Under 5,5 mål spelas till 1.75 gånger insatsen hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5,5 mål
Odds: 1.75
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:30, fredag 24 september 2021
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: